ADAM SWEET – TAKE YOUR TIME (EP)

Adam Sweet, afkomstig uit het Zuid Westen van Engeland, treedt al vanaf zijn vijftiende regelmatig op in lokale pubs en zalen. Adam is geïnspireerd door de klassieke rock en blues uit de jaren ’60 en ’70, de muziek die hij aanvankelijk veel coverde. Hij werd in de jaren een beter muzikant, door te blijven optreden met verschillende bands. Hij kon zo met een (succesvolle) solo carrière beginnen.

In 2012 tekent Adam een contract bij het onafhankelijke Britse label uit Devon, NEO Music en brengt hij zijn debuut live EP ‘I Work Alone’ uit. Adam treedt op tijdens enkele belangrijke festivals, tourt voor het eerst in Schotland en wordt genomineerd als ‘Best Blues Act’ tijdens de South West Music Awards.

2013 was een belangrijk jaar voor Adam, want hij schreef samen met (Award winnaar singer-songwriter) Steve Black de nieuwe nummers voor zijn debuut studio album. Dit resulteerde in een samenwerking met producers Alan West (Neo Music) en Thomm Jutz, opnames in zijn studio in Nashville en, een debuut album met als titel ‘Small Town Thinking’ [2013]. De line-up wordt extra versterkt door enkele Nashville topmuzikanten als drummer Lynn Williams (werkte al samen met de Texaanse blues rock gitarist Delbert McClinton), mondharmonicaspeler Kirk “Jelly Roll” Johnson en de cellist David Henry (werkte al samen met de Amerikaanse singer-songwriter Gretchen Peters én de uit de katoenplantages van Louisiana afkomstige “Polk Salad Annie” kenner Tony Joe White).

Naast zijn solo werk is Adam ook frontman van het rock trio The Perfect Strangers en lead gitarist van Sweet Black Angels, de back-up band van o.a. Alabama 3. Adam werkt ok nauw samen met Alan West en Steve Black.

‘Take Your Time’ is de nieuwe EP van Adam Sweet. Het is een acoustic “stripped back to his one-man-shows” album met vier originele en één J. Browne nummer. Het is een album, waarvan hij zelf zegt geleerd te hebben uit de leercurve, die hij doorliep:

“It’s a constant learning curve and with the experience I’ve gained from this I’ve been taking the time between all the gigs and other sessions to sit in front of the mics and record myself. The result is this new 5 track EP on which I have performed everything…guitars, vocals, percussion...the lot…”

Drie van de vier originele songs schreef Adam samen met zijn “long-standing writing partner” en goede vriend Steve Black (”Albertine”, mijn favoriete track ”New Friend” en de afsluiter en titelsong ”Take Your Time”) en, één van de nummers is geschreven samen met Boon Gould (”Move On”). Het vijfde nummer (“These Days”) is een cover van en een eerbetoon aan een van zijn favoriete singer-songwriters, Jackson Browne. Clyde Jackson Browne (geboren in Heidelberg) die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig, schreef het nummer in 1964, toen hij zestien was. "These Days" werd opgenomen door een resem artiesten. Het nummer gaat over omgaan met verlies en spijt. Het werd voor het eerst in 1967 opgenomen door Nico voor haar album ‘Chelsea Girl’. Nico aka Christa Päffgen is een Duitse singer-songwriter, actrice en model, die door Andy Warhol beroemd werd. Nico zong op het debuut album van de Velvet Underground ‘The Velvet Underground & Nico’ [1967]. Browne en singer-songwriter Gregg Allman namen het nummer op in 1973.

Adam Sweet bewijst met ‘Take Your Time’ opnieuw zijn kwaliteiten als singer-songwriter en gitarist. Zijn aandacht voor de details en emoties in zijn waarnemingen, weet hij met woorden precies vast te leggen, terwijl hij zichzelf akoestisch en meesterlijk op gitaar begeleidt.

“ ‘Take Yur Time’ was recorded in my own space and in my own time. I believe this EP is an honest account of where I am right now… “ (Adam sweet)

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”Move On” [& R.Gould] - 2”Albertine” - 3”New Friend” - 4”These Days” [J.Browne] - 5”Take Your Time” – Music / Lyrics by Adam Sweet / Steve Black, and/or where [noted] ℗ 2016 – Produced by Adam Sweet

Album Line-up:
Adam Sweet: acoustic, electric, resonator guitars, vocals, stompbox

Discography Adam Sweet:
Take Your Time [2016] | Small Town Thinking [2013] | I Work Alone, live EP [2012]

 

Artiest info
Website  
 

Label: NEO Music

video