ROBERT BURTON HUBELE - THE SLEEPY TIME KING

Ik ben redelijk goed geplaatst om te weten wat het met een mens doet, als hij grootouder wordt: er begint dan als het ware een nieuwe fase in je leven, waarin je volop de kans krijgt om, ongestraft, alles te doen, wat je voor je eigen kinderen naliet te doen. Je mag de gekste dingen uithalen, de kleintjes vinden het geweldig en, wat misschien nog het leukst van al is: ze gaan ’s avonds weer naar huis.

Dat moet ook meegespeeld hebben in het hoofd van de Canadese bluesman Robert Burton Hubele, toen hij besliste deze CD op te nemen: dit is duidelijk zijn manier om zijn kleinkinderen een tastbaar cadeautje mee te geven en hun een blijvende herinnering na te laten.

Nobele doelstellingen, zoveel is zeker, maar niet zonder risico: als de muziek tegenvalt, sta je daar mooi te blinken met je cadeautje.Nu, dat valt reuze mee: op deze CD staan 2 verhalen en negen songs, die kleintjes voorgespeeld en-gelezen kunnen krijgen, voor het slapengaan.

Natuurlijk: dit is allemaal in ’t Engels gebracht en dus misschien niet zo bijzonder geschikt voor niet-Engelssprekende landen. Alhoewel: zelf uitgetest: je kan de liedjes over Jacob & Casey, Natalie Rose, Audrey Rose en het verhaal van Little Jimmy ook gebruiken om kleintjes van hier stilaan met de Engelse taal vertrouwd te maken op een niveau, dat toch wel wat hoger ligt dan dat van veel zogenaamd pedagogisch bedoelde tekenfilmpjes.

Leuke plaat dus, waarop overigens vaste kompaan Brad Steckel zowat alle instrumenten voor zijn rekening neemt.

(Dani Heyvaert)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ROBERT BURTON HUBELE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video