STEVE BROOKS – I’LL TAKE YOU HOME

 

Steve Brooks is een niet meer zo jonge duivel-doet-al uit Austin, Texas die naast zijn job als freelance journalist en schrijver ook een frequente performer en singer-songwriter is van folkliedjes voor zichzelf maar ook voor andere Amerikaanse artiesten zoals Russell Crowe en Slaid Cleaves. Als woordkunstenaar is het haast vanzelfsprekend dat ook zijn liedjes verpakte verhalen in 3 à 4 minuten zijn over uiteenlopende onderwerpen. Op zijn meest recente cd “I’ll Take You Home” heeft Steve Brooks zo twaalf van deze door hem neergepende verhalen in liedjesvorm samengebracht.

Zoals wel vaker het geval is dezer dagen kwam deze plaat tot stand na een ‘crowdfunding’-oefening waarbij hij vooral op financiële steun van dorpsgenoten kon rekenen om zijn muzikale droom opnieuw waar te maken. Die sponsors worden dan ook uitvoerig bedankt met hun naamvermelding op het hoesje van deze cd. Muzikaal kunnen deze twaalf liedjes geklasseerd worden onder de noemer folk en country, tegenwoordig ook wel algemener als Americana omschreven.

Steve Brooks heeft de kunst van het songschrijven duidelijk onder de knie en ook zijn zangstem is heel aangenaam om naar te luisteren. Openingstrack “Chasing Grace” (de albumtitelsong van zijn vorige cd uit 2010) en diens opvolger op de tracklijst “Haunting Heart” zijn allebei heel sterke songs die misschien ook wel op het repertoire van andere artiesten zouden kunnen thuishoren, net als de albumtiteltrack “I’ll Take You Home” die u Steve Brooks in een live uitvoering kunt horen brengen op bijgevoegde video.

Andere leuke liedjes op dit album zijn pianoballad “King Of My World”, het naar Johnny Cash lonkende “Don’t Tell Me I’m Obsolete”, het Dylaneske “Austin Found”, het in duet met Jessica Shepherd gezongen ragtime-liedje “Yoga Lady”, het rockende “Still Got A Little Wild In Me” en slotsong “I’ll Pretend To Be Your Prince”, dat met banjospel door Eddie Collins in bluegrass-stijl gebracht wordt.

We denken niet dat Steve Brooks nog een echte muzikale carrière in de spotlights wil nastreven, maar dat hij zijn muziek verder wil gebruiken om zijn verhalen en meningen wereldkundig te maken staat buiten kijf. Dat hij daarvoor mooie melodieën creëert is een bijkomende reden om naar de cd’s van Steve Brooks te luisteren en deze “I’ll Take You There” is daarvoor nu misschien al wel een ideale gelegenheid.

(valsam)

“Austin, Texas based folk singer and songwriter Steve Brooks is also professionally active as freelance journalist and writer. These skills as words artist are helping him to compose the stories that are told in his songs on his album ‘I’ll Take You Home’. He clearly utilizes his music as a vehicle to expose his stories and opinions about issues that are keeping us all busy in our daily lives.” – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEVE BROOKS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Frog Records

video