RIVERS – BOTH OF YOUR WINGS (EP)

De Amsterdamse groep ‘Rivers’ is nog niet zo heel lang actief in de wereld van de muziek. De band bestaat uit zeven leden die zich verzamelden rond zangeres en songschrijfster Annika Ijdo die zelf ook op mandoline speelt. Banjo, gitaar, lap steel en backing vocals wordt verzorgd door Korné ter Steege, Jasper Zuidervaart speelt op dobro en gitaren, Benjamin Rheinländer zit achter het drumstel, Bram van Langen hanteert de gitaar, Danny la Haye de contrabas, en Tim Langendijk de pedal steelgitaar.

De muziek die ‘Rivers’ brengt bestaat uit Americana en countrynummers met een poppy inslag en hoe dat klinkt kunt u zelf beluisteren via het op 20 januari 2017 verschijnende ep-tje “Both Of Your Wings” dat zes liedjes herbergt die Annika Ijdo componeerde, al dan niet met de hulp van Korné ter Steege.

Het eerste nummer op dit minialbum is het puike liedje “Sober” en kunt u op bijgevoegde video beluisteren. Daarna volgt het uptempo ‘feel good’-nummer “Me & Marie”. Dat Annika Ijdo tijdens haar verblijf in Memphis, Tennessee de invloeden uit de lokale countrymuziek heeft opgezogen kunt u verder horen in het nummer “Rebel” dat bluegrass-elementen vertoont of in het daarop volgende liedje “Warpaint”.

Enkel in de mooie albumtiteltrack “Both Of Your Wings” en in slotsong “Eagles Fly” gaat het tempo serieus naar beneden en brengt Annika Ijdo en ‘Rivers’ twee zachte, emotievolle ballads die haar vocale kwaliteiten bijzonder goed in de verf zetten en bij velen wellicht een verband doen leggen met die andere Nederlandse countrypop-zangeres Ilse DeLange.

(valsam)
CD-RELEASE: 20 januari 2017

 

 

Woensdag 21 december 2016: Paradiso, Amsterdam
Zondag 22 januari 2017: Gigant, Apeldoorn
Zondag 12 februari 2017: Harmonie, Edam
Donderdag 16 februari 2017: Cafe Hofman, Utrecht

 

 

Artiest info
Website  
 

video