MARYANN & THE TRI-TONES – KITTEN WALK

‘Maryann & The Tri-Tones’ is een rockabillyformatie uit Tallinn, Estland die in 2011 werd samengesteld rond de hoogblonde zangeres en songschrijfster Mariann Lants en tot een kwartet werd uitgebouwd met Mari Laube op contrabas, Peeter Karo op drums en Artur Skrõpnik op elektrische gitaar en als medecomponist van de nummers die de groep op plaat opneemt. Karo en Skrõpnik hadden daarvoor ook al een aantal jaartjes samen gespeeld bij een andere Estlandse rock’n’rollformatie die “The Jumpin’ Wheels’ noemde, maar in 2007 vormden ze het trio ‘The Tri-Tones’ waar Mariann Lants sinds 2011 als frontvrouw bij optreedt.

Dit jaar maakten we voor het eerst kennis met deze groep via hun toen verschenen album “Supersonic Gal” dat in juni op een lovende recensie van ondergetekende kon rekenen. Nu is er echter al een nieuwe cd van dit viertal in onze bus beland en dat als “Kitten Walk” gedoopte album zal hier op even lovende wijze gerecenseerd worden.

Dertien liedjes staan er op deze nieuwe plaat. Elf daarvan zijn composities van Mariann Lants en Artur Skrõpnik en twee nummers zijn coverversies van oudere nummers. Het gaat hier over het liedje “Looking Glass” dat in 1954 op de B-kant van het singeltje “Walkin’ In The Cold Cold Rain” van Red Foley stond en later ook nog gezongen werd door countryzangeres June Webb. De tweede cover is een geheel instrumentale versie op gitaar van het romantische liefdesliedje “If I Had You” dat al in 1928 in gezongen versie een hit was voor de Amerikaanse jazzpianist Ted Shapiro.

Zoals het hoort bij rockabilly en rock’n’roll brengen ‘Maryann & The Tri-Tones’ vooral korte nummers die afklokken tussen de 2 en 3 minuten en vaak de typische swing vertonen die bij dit genre hoort. Dat is dan ook het geval bij de songs “Hold Me Tight”, “Heartbeats”, “Love Me Tonight”, “Dance With My Baby” (zie video), “Got You On My Mind”, “Kitten Walk”, “Don’t Touch”, “Chevrolet” en “Wolf Man”.

De vreemde eend in de bijt is de laid back gebrachte jazzy ballad “When I See You” waarin Mariann Lants in de wat mysterieuze stijl van ‘Mazzy Star’-zangeres Hope Sandoval haar songtekst fluistert. Maar als u de beentjes nog eens volledig los zou willen gooien, dan zult u op de nieuwe cd “Kitten Walk” van ‘Maryann & The Tri-Tones’ zeker uw gewenste gading kunnen vinden. Veel danspret!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Bomb Records

video