COUNTRY LIPS – TILL THE DAYLIGHT COMES

Een mix van countrymuziek en de door accordeon gedomineerde Tejano- en Cajunsound is het handelsmerk van de Amerikaanse formatie ‘Country Lips’ uit Seattle, Washington. Dat is een achtkoppige groep musicerende cowboys, bestaande uit Austin Jacobsen (bas), Trevor Pendras (elektrische gitaar en zang), Miles Burnett (drums), Hamilton Boyce (elektrische gitaar en zang), Alex Leake (akoestische gitaar en zang), Jonah Byrne (fiddle), Kenneth Aramaki (piano) en Gus Clark (accordeon en mandoline).

Dat deze kerels voor dynamiek en sfeer kunnen zorgen bewezen ze eerder al met de release van hun album “Nothing To My Name” uit 2014 en nu doen ze dat zelfs nog wat beter over via de opvolger voor die plaat. “Till The Daylight Comes” is een dertien songs tellend album dat onder leiding van producer Randall Dunn tot stand kwam in een studio in Seattle.

Er werd geopteerd voor twaalf eigen composities en één countrycover van de bluegrass-song “Please Be My Love” die in 1964 voor het eerst tot hit uitgroeide in de versie van George Jones en Melba Montgomery. Het eigen werk van ‘Country Lips’ is echter van hoogstaande kwaliteit en zou wel eens enkele klassiekers kunnen opleveren die later misschien ook door andere countryartiesten worden gecoverd.

Daarbij denken wij vooral aan de single “Grizzly Bear Billboard” (zie video) met ‘Country Dave Harmonson’ op pedal steelgitaar en aan enkele uptemponummers zoals de ‘two-step’-opener “Laundromat” en “Reason I’m Drinking”. Ook de countryballads “Only Here Long Enough To Leave”, “Don’t Quit Your Day Man“ of afsluiter “True Cross” en de vrolijke Cajun-nummers “Bar Time”, “Day In The Sun” en “Holding Out” die aan ‘The Louvin Brothers’ herinneren, vallen hier meteen in de smaak van deze jongen die dit genre sinds jaar en dag tot zijn favoriete muziek beschouwt.

“Till The Daylight Comes” van ‘Country Lips’ is een cd-tje dat hier nog wel wat vaker in de speler rondjes zal gaan draaien, daar ben ik toch wel van overtuigd. En misschien ga ik daar zelfs met mijn ouder wordende knoken nog wel eens een dansje op placeren. Kom dat zien!

(valsam)

 


 

 

Artiest info
Website  
 

cd baby

video