THE PRINGLES – ROCKIN’ LIKE A MAN

Het in Hamburg, Duitsland opgerichte, maar momenteel in Londen gehuisveste platenlabel ‘Rhythm Bomb Records’ heeft zich toegelegd op het promoten en distribueren van rockabilly, rock’n’roll en rootsmuziek die over de hele wereld wordt gemaakt. Zo hebben we in de voorbije jaren al platen uit o.a. Oekraïne, Rusland, Estland, Finland en nog heel wat andere Scandinavische en Oost-Europese landen in de ‘Rootstime’-postbus mogen verwelkomen.

Maar met het album “Rockin’ Like A Man’ van de formatie ‘The Pringles’ is er toch weer een belangrijk precedent geschapen, want deze groep komt uit Tokyo, Japan en werd geformeerd rond twee Japanse zangeressen waarvan we alleen maar de voornamen wisten te achterhalen: Mei en Yuki. In hun begeleidingsband spelen naast één niet-Japanner (gitarist George) ook drie Japanse muzikanten mee met bassist Shige, en drummers Atsuo en Yoshio.

Er is werkelijk totaal niets over ‘The Pringles’ terug te vinden op het wereldwijde web, behalve dan uitgebreide informatie over de gekende gelijknamige chips in de buisvormige box. Dus zullen we ons hier beperken tot de muziek die we op deze cd “Rockin’ Like A Man” krijgen aangeboden. Dat zijn naast de door Mei gecomponeerde titeltrack (zie video) nog twaalf andere rock- en rockabilly-liedjes, waarvan Yuki er met “Watch Out” nog ééntje heeft geschreven.

De overige elf songs zijn coverversies van gekende en minder gekende nummers. Zo herkennen we “Dimples” van John Lee Hooker, “Jump Jack, Jump” van Wynona Carr, “Keep A Knockin’” van Little Richard en “Train Kept A Rollin” van Johnny Burnette. Maar andere liedjes op deze cd zoals opener “I’m In A Whirl” van ‘The Deuces’, “Try Me” van Bob Luman, “Burnt Toast And Black Coffee” van Shorty Long en “Aw C’mon Baby” van Myron Lee zijn ook voor ons nobele onbekenden die ‘The Pringles’ ons voor het eerst onder de aandacht brengen op deze cd.

Van het instrumentale nummer “Bongo Guitar” kennen ze blijkbaar zelf de oorsprong niet en het Spaanstalige liedje “La Fiesta Esta De Ambiente” van ‘Los Sonambulos’ brengen de twee dames in vlekkeloos Spaans, wat toch niet zo vanzelfsprekend is voor Japanners.

Dat ‘The Pringles’ in thuisland Japan een echte ‘fun act’ zijn lijkt ons na beluistering van deze cd wel overduidelijk. Met hun enthousiaste zang en swingende muziek zullen ze menige landgenoten aan het dansen kunnen krijgen en daar is het Mei en Yuki allicht voornamelijk om te doen.

(valsam)

 


Artiest info
   
 

Label: Rhythm Bomb Records

video