ROSY DAZE – BE LONGING

‘Rosy Daze’ is een Duits duo bestaande uit Silke en Marc Gutzeit, een echtpaar uit Bremen dat zich in 2010 voor het eerst op de platenmarkt introduceerde via de release van een eerste ep “The Minute You Met”, een vooral akoestische plaat die nog als echt duo tot stand was gekomen. Het duurde daarna toch vrij lang vooraleer ze met een eerste full-cd op de proppen konden komen, maar nu is het zover met het eerste volwaardige debuutalbum “Be Longing”.

Silke en Marc zingen meestal samen in close harmony en ze spelen beiden op akoestische gitaar, terwijl Silke ook op piano en keyboards actief is en Marc de basgitaar ter hand neemt tijdens hun live optredens, waar ze ook worden bijgestaan door drummer Martin Denzin en elektrisch gitarist Enno Legien.

‘Rosy Daze’ brengt frisse popsongs met Americana invloeden op dit nieuwe album. De liedjes op “Be Longing” werden allemaal door Silke en Marc zelf gecomponeerd met uitzondering van het twaalfde en laatste nummer op de cd, dat “Drop Me Down Into The Water” heet en een oude gospelsong is van Lou Ford die in 2006 ook al sterk gecoverd werd door het Americana-vrouwentrio ‘Tres Chicas’ op hun album “Bloom, Red & The Ordinary Girl”.

‘Rosy Daze’ ontwikkelde zich in de voorbije jaren dus van een zingend duo tot een volwaardige groep en dat is duidelijk merkbaar aan de mooie arrangementen die voor de liedjes op “Be Longing” werden opgenomen. Het uptempo gebrachte nummer “Canaan” (zie video) dat ook al in een akoestische versie op de ep stond, werd voor “Be Longing” volledig herbewerkt tot een breed georkestreerde Americana-song.

Het is vooral die soms op iets van ‘The Walkabouts’ lijkende harmonieuze samenzang tussen eerste stem Silke en tweede stem Marc Gutzeit die deze songs zo speciaal en aantrekkelijk maken. Onze favoriete tracks uit dit album zijn openingslied “Tearing The Sails”, de ballads “Over” en “On Fire” en het zeer mooi georkestreerde “The Place Where I Belong”, naast het rockende “Harvester” en het melancholische “Say Goodbye”. ‘Rosy Daze’ is een interessante groep waarover we ons voornemen hun toekomstige werk na deze “Be Longing” van nabij op te blijven volgen. U hoort er later op deze pagina’s zeker nog van.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers
Distr. Broken Silence Germany

video