ANGE HARDY – THE QANTOCK CAROL / MARY’S ROBIN (Single)

De 33-jarige Engelse zangeres en songschrijfster Ange Hardy opereert sinds 2010 in het milieu van de traditionele folkmuziek. Zij heeft sindsdien vijf studioalbums uitgebracht waarvan het door ‘Rootstime’ gerecenseerde “Esteesee” van eind 2015 het laatste was, maar dezer dagen een opvolger zal krijgen in de vorm van de cd “Findings”.

In plaats van haar muzikale vrienden gewoon een kaartje te sturen voor Kerstmis en Nieuwjaar, komt Ange Hardy dit jaar toch wat origineler uit de hoek door naast zo’n kerstkaart ook een singeltje mee te sturen waarop ze twee akoestische kerstliedjes heeft opgenomen.

Het zijn zelf gecomponeerde nummers met eerst “The Quantock Carol” dat amper 1 minuut en 22 seconden duurt en een oproep tot wereldvrede is, gestuurd door deze folkzangeres vanuit de landelijke omgeving en de prachtige, rustgevende natuur van de ‘Quantock Hills’ in het Britse graafschap Somerset waar zij woont.

Het tweede liedje op deze cd is het 1 minuut en 49 seconden durende “Mary’s Robin” dat gebaseerd is op een Keltische legende. Die verhaalt over hoe het roodborstje aan zijn naam is gekomen, namelijk door een brandje dat ontstond in de geboortestal van Bethlehem, waarbij het bruine vogeltje tussen het kindje Jezus en de vlammen vloog om hem te beschermen, maar zich daarbij verbrandde en zo een rode borst kreeg.

In het kaartje bij de cd schrijft Ange Hardy in naam van haar man Rob en hun kinderen Amy en Luke ‘may your Christmas and new year be full of music, family, laughter and peace’ en eigenlijk kunnen we haar hiervoor alleen maar oprecht bedanken en op onze beurt dezelfde wensen aan haar en haar familie retourneren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Story Records Ltd.