J FRENCH – JAGUAR JESUS

J French is een zwarte rapper en hip hop-artiest uit Dallas, Texas die momenteel resideert in Oklahoma City, de grootste stad in de gelijknamige Amerikaanse staat. Zijn vader is ‘Brother Num’, een percussionist uit New York City die sinds lange tijd een belangrijke rol speelt in de begeleidingsgroep van reggaelegende ‘Burning Spear’.

In een vorig leven was J French professioneel actief als autoverkoper en er was ook een korte periode waarin hij drugs dealde, maar hij besloot onlangs om zijn leven te beteren en zijn geluk te beproeven als muzikant en eigen platen op te nemen. “Jaguar Jesus”, een studioalbum met twaalf zelf gecomponeerde nummers, is het resultaat van die arbeid. In april van dit jaar was er ook al een kleine voorbode voor dit album met de ep “Too A.M.”.

Zelf is J French ook een veelzijdig multi-instrumentalist met djembe, altviool, cornet, trompet, cello, piano en drums als instrumenten waarvan hij het bespelen helemaal onder de knie heeft. Op de nummers van dit album speelt hij dan ook zelf heel wat van de hoorbare instrumenten. De eerste single die uit deze plaat werd getrokken is het nummer “Dallas” (zie video) dat frequent gedraaid wordt op de lokale Texaanse en Midwest radiostations.

Als rapper koos hij voor het daartoe zeer geëigende hip hop-genre om zijn teksten wereldkundig te maken. Voor de opname van deze plaat heeft hij met ‘Original Flow’, ‘Los Tha Great’ en ‘Bam Beezy Bayb’ ook een aantal bevriende rappers en twee soulzangeressen Ivy Whitten en Nicole Alyse mee in de studio gevraagd.

Ivy Whitten zingt mee op de openingstrack “X-Ray Vision” en Nicole Alyse doet dat bij de song “Unsatisfied”. Het rappen van ‘Los Tha Great’ horen we in het jazzy nummer “Reign Fly”, ‘Bam Beezy Bayb” doet hetzelfde bij de song “Sure” en ‘Original Flow’ draagt bij aan de track “Up There”.

Binnen het hip hop genre is J French zeker een artiest die zal opvallen en een succesrijke toekomst tegemoet zal mogen zien. Maar rapmuziek blijft toch vooral een Amerikaanse aangelegenheid en zal er nog een tijdje moeten over doen om ook in Europa een stevige voet aan de grond te krijgen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: IV League Entertainment

video