JORDAN HURWITZ – LOVESICK (EP)

Er zijn soms van die talenten die al op zeer jonge leeftijd uit de anonimiteit treden. Zangeres en songschrijfster Jordan Hurwitz uit Redwood City op de San Francisco Peninsula in Californië is zo’n beloftevolle dame. Met net haar 19e verjaardag achter de rug kan deze popartieste al terugblikken op vier platen, met “Infinity” uit 2013 als full-cd (ze was toen dus amper 16 jaar) en “The New Me” (2014), “Here I’ll Stand” (2015) en het hier gerecenseerde “Lovesick” als ep-tjes.

Misschien nog belangrijker is dat ze ook op de interesse en de hulp van de befaamde producer Narada Michael Walden kan rekenen, een topmuzikant die ook in de studio stond bij de opname van albums van o.a. Whitney Houston, Mariah Carey, Aretha Franklin en Barbara Streisand. Jordan Hurwitz speelt op piano, gitaar en drums en schrijft de teksten en de muziek van haar liedjes allemaal zelf.

Op “Lovesick” zijn dat zes nummers die samen goed zijn voor een klein half uurtje complexloze en vlot in het gehoor liggende popmuziek. “Riverbank” (zie video) is de single die uit deze nieuwe ep werd getrokken. Andere tracks die ons wel bevallen zijn de ballads “Power” en “Hurricane”, naast “Obliterate My Heart”, het duet met zanger Cornell Carter. De albumtiteltrack “Lovesick” is dan weer een sterk aan Britney Spears herinnerende danspopsong.

Jordan Hurwitz wil vooral oprechte emoties en haar eigen levenservaringen in de songteksten laten weerspiegelen. De inspiratie voor haar teksten vindt ze dan ook in haar dagdagelijkse omgeving. Er lijkt ook meer maturiteit in haar liedjes te komen, wellicht te wijten aan het ouder worden van deze jongedame zelf.

Ze wordt in de vakpers wel eens vaker vergeleken met o.a. Taylor Swift en Kelly Clarkson, die allebei intussen de tienerjaren al een tijdje ontgroeid zijn en in de rol van tieneridool misschien wel door Jordan Hurwitz kunnen worden opgevolgd. Maar zelf kijkt ze op naar mannelijke singer-songwriters als Billy Joel, Ed Sheeran en Sam Smith die haar inspireren bij het creëren van haar eigen nummers. Zoals we bij haar vorige ep ook al concludeerden: u zult in de toekomst zeker nog vaak van deze jongedame gaan horen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video