DOWN HARRISON – DOWN HARRISON

Bassist Tommy Cassemar en drummer Pelle Alsing (o.a. ook bij pop- en rockgroep ‘Roxette’) zijn twee Zweedse muzikanten die elkaar al heel lang kennen en vijftien jaar geleden samen hadden gewerkt aan de opname van de plaat “This Year The Summer Will Be Long” van de Zweedse singer-songwriter Jesper Willaume. Dat die zomer zó lang zou duren, konden beide heren indertijd natuurlijk ook niet weten, want dat album is door allerlei strubbelingen eigenlijk nooit uitgebracht.

Het is daarom des te mooier dat het trio elkaar na zovele jaren terug heeft gevonden en samen heeft besloten om uit de vele liedjes die Jesper Willaume in die periode uit pure hobby had geschreven, tien songs te selecteren die ze in de studio op plaat hebben opgenomen en die nu titelloos onder de geselecteerde groepsnaam ‘Down Harrison’ op de platenmarkt zal verschijnen.

Het drietal heeft met gitarist en keyboardsspeler Micke Wedberg een vierde groepslid aan ‘Down Harrison’ toegevoegd en gastmuzikant en bijna permanent bandlid Ola Gustafsson draagt op dit album ook bij aan enkele songs op gitaar en pedal steel.

Het debuutalbum bevat voornamelijk melodieuze rocksongs zoals het op de video te beluisteren nummer “Enemy”, titeltrack “Down Harrison”, “Remote”, “A Spark” en “The Big Fence”. Maar er zijn ook wel enkele ballads te vinden op deze cd met o.a. “Sideburns & Pilots”, countrysongs “Phew” en “Hell’s Cold”, het Beatlesque “Everyone To Blame” en onze favoriete track” Write A Song”.

De oprechte vriendschap tussen de bandleden en hun gezamenlijke liefde voor muziek straalt af van de songs op deze eerste plaat van ‘Down Harrison’. Alles is dan waarschijnlijk ook al helemaal klaargestoomd voor dit Zweedse kwartet om snel een vervolg aan dit debuut te breien.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy Music
Distr.: Sonic Rendezvous

video