THE GLITTER BAND – THE ALBUMS

In de jaren ’70 was ik nog een onschuldige tiener die zijn muzikale hart verloren had aan alles wat er vanuit Engeland kwam overgewaaid naar onze contreien. ‘Glamrock’-formaties als ‘The Sweet’, ‘The Rubettes’, ‘Showaddywaddy’, ‘Mud’, ‘Smokie’ en Suzy Quatro en de liedjes van schrijversduo Nicky Chinn & Mike Chapman gingen er bij mij in als zoete broodjes en elke single van één van deze bands belandde zonder verder nadenken sowieso in mijn platenverzameling.

Een andere groep die mij telkens weer aan het televisiescherm wist te kluisteren was ‘The Glitter Band’, de begeleidingsgroep van glamrocker Gary Glitter. Ze begonnen in 1973 als een zeskoppige formatie (met twee drummers), die later werd gereduceerd tot vijf leden en momenteel nog altijd optreedt op nostalgische sixties & seventies-party’s met twee originele bandleden Pete Phipps (drums en keyboards) en John Springate (bas en leadzang), aangevuld met twee nieuwe leden Dominic Rodgers en Eddy Spence. De belangrijkste songschrijver voor de originele ‘The Glitter Band’ was gitarist en tweede leadzanger Gerry Shephard die in 2003 is overleden.

Platenlabel ‘Cherry Red Records’ heeft ons alweer een groot plezier gedaan door een cd-box uit te brengen onder de titel “The Albums” met daarin vier gedigitaliseerde platen die ‘The Glitter Band’ in de jaren ’70 hebben opgenomen: “Hey!” uit 1974, “Rock’n’Roll Dudes” uit 1975, “Listen To The Band” uit 1975 en “Paris Match” uit 1977.

Deze glamourformatie scoorde zeven top 20-hits in Engeland met de in ons collectieve muzikale geheugen gebrande songs “Angel Face” (de allereerste single), “The Tears I Cried”, “Just For You”, “Rock On”, “Goodbye My Love”, “Let’s Get Together Again” en “People Like You And People Like Me”. Op de cd’s in deze box zijn er naast alle originele albumtracks ook enkele bonustracks toegevoegd bij elke plaat. Dat zijn exclusieve rariteiten en nooit eerder uitgebrachte nummers die ‘The Glitter Band’ blijkbaar toch ooit in een studio heeft opgenomen.

In totaal krijgen we hier voor een zeer schappelijk vriendenprijsje 56 nummers van ‘The Glitter Band’ aangeboden in een mooi verzorgde kartonnen box. Daarenboven zit er een heel interessant 20 pagina’s tellende boekje bij dat de soms turbulente geschiedenis van de groep beschrijft van het begin in 1973 tot op de dag van vandaag.

Ook foto’s van de oorspronkelijke singles staan in dit boekje afgedrukt en de vier hoesjes rond elke cd zijn natuurgetrouwe kopieën van de originele platenhoes zoals die in de jaren ’70 in vinylversie op de markt is verschenen. Verzamelaars en nostalgische muziekliefhebbers: het is wellicht onnodig om nog te vertellen dat jullie meteen tot de aanschaf van dit unieke werk dienen over te gaan.

(valsam)

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Cherry Red Records

video