THE ORMEWOODS – THE BEDROOM SESSIONS

Vanuit Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia kregen we een cd toegestuurd van de groep ‘The Ormewoods’, een duo muzikanten dat bestaat uit zangeres Claire Pearson en gitarist, zanger en producer Don McCollister. Samen hebben ze het album “The Bedroom Sessions” opgenomen met liedjes die Claire Pearson schreef en waarbij ze beiden alle instrumenten hebben ingespeeld.

Ze hebben allebei een muzikaal verleden bij andere groepen: Don McCollister speelt basgitaar en produceert de platen van ‘The Smokin’ Novas’ en Claire Pearson vormt een tweede duo met Heidi Higgins onder de naam ‘The Daffodils’. Maar voor dit project besloten Don en Claire om de handen in elkaar te slaan als ‘The Ormewoods’.

Tien nummers staan er op dit schijfje met songs die in de categorie folk en country thuishoren. Er zijn ook enkele gastmuzikanten te horen op “The Bedroom Sessions” met O’Korie Johnson op cello in de songs “Back To You” en “Delaware Ave” waarop Max Perry op een speelgoedpianootje meespeelt, Dave Strauss op cajon bij vijf nummers en Lila Tate Perry als backing vocaliste meezingt bij de liedjes “I Do” en “Tonight”. Max en Lila Tate Perry zijn twee kinderen uit het een tijdje geleden beëindigde huwelijk van Claire Pearson.

De stemmen van deze twee muzikanten ‘blenden’ zeer mooi en dat laten ze hier graag horen in openingstrack “Sidelines”, “I Do”, countryrocker “Back To You” en de intrigerende ballad “Hey Babe” (zie video) dat op een Lou Reed’s ‘Walk On The Wild Side’ lijkend riffje wordt gebracht en als eerste single uit dit album werd uitgebracht.

Het mooie duet “Sleep Like Strangers” en de songs “Year Of Mercy” en “Love 101” sluiten dit half uur durende album op waardige wijze af. Dat is net voldoende om met belangstelling uit te kijken naar wat dit ook tot liefdesduo uitgegroeide muzikale koppel in de nabije toekomst nog voor ons in petto heeft.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video