JEREMY & THE HARLEQUINS – INTO THE NIGHT

Toen de debuutplaat “American Dreamer” van de Amerikaanse rock’n’roll-formatie ‘Jeremy & The Harlequins’ vorig jaar uitkwam, werd de groep meteen in de spotlights geplaatst door Steve Van Zandt (aka ‘Little Steven’), de gitarist van Bruce Springsteen’s ‘E Street Band’. Hij bombardeerde het nummer “Trip Into The Light” uit die cd tot beste song van de maand in zijn wekelijkse radioprogramma ‘Underground Garage Radio Show’. Een mooiere start kan men zich eigenlijk nauwelijks indenken als jonge beginnende groep.

Een jaartje later volgde dan de altijd moeilijke opdracht om een evenwaardige opvolger voor die debuutplaat op te nemen en die cd ligt nu rondjes te draaien in onze stereo-installatie. Titel van de tweede plaat van ‘Jeremy & The Harlequins’ is “Into The Night”, is zeker zo goed als hun eerste plaat, en bestaat uit tien nieuwe songs waarvoor tekst en muziek gecomponeerd werd door leadzanger Jeremy Fury.

‘The Harlequins’ zijn Jeremy’s broer Stevie Fury op drums, Patrick Meyer en Craig Bon op gitaren en Bobby Ever op basgitaar. De muziek die het kwintet op deze plaat brengt zal de luisteraar meenemen naar de jaren ’50 en ’60 met nostalgische deuntjes die ondersteund worden door een catchy melodie en vetkuiven-rock’n’roll. Dat is het geval in de albumtiteltrack en eerste single “Into The Night” (zie video) en bij de songs “No One Cares”, “Rhythm Don’t Lie” (lijkt heel sterk op iets van Shakin’ Stevens) en het speelse “Oh Yeah (I Did It Again)”.

Meer in ‘doo-wop’-balladvorm gebracht zijn nummers als “For Angels”, “Let Her Run” dat ook van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ had kunnen zijn, “Drinkin’ By Myself” en “There’s A Girl”. Heel aanstekelijk en meezingbaar is het leuke “Big Beat” dat zo uit de soundtrack van de tv-serie “Happy Days” geplukt lijkt te zijn, waar ook fijn gedanst had kunnen worden op de song “Critical Condition” die het mysterieuze van iemand als Alvin Stardust herbergt en door heuse castagnetten wordt begeleid.

Liefhebbers van de nostalgische muziek van Buddy Holly, Gene Vincent, Elvis Presley en andere fifties en sixties vetkuiven zullen zeker hun gading vinden in de liedjes die ‘Jeremy & The Harlequins’ hier op hun album “Into The Night” hebben verzameld. Waar is mijn leren jasje en de gel voor in mijn haren? Maar eerst nog even op de ‘replay’-toets van de stereo duwen!

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Yep Roc Records / V2

video