LIBBY KOCH – JUST MOVE ON

 

Na een drie jaar durende muziekopleiding in Nashville, Tennessee trok singer-songwriter Libby Koch in 2009 terug naar haar thuishaven Houston, Texas met een pakket liedjes waarvan ze er negen selecteerde voor haar debuutalbum “Redemption”. Die plaat bestond uit country- en Americana-nummers die ze aanvulde met een emotionele cover van het nummer “I Still Miss Someone”, de klassieker van Johnny Cash. Eerder had ze in Nashville ook al een ep-tje met zes nummers opgenomen en uitgebracht onder de titel “The Barn Burner EP”.

Haar muzikale invloeden komen van enkele vrouwelijke grootheden in het countrygenre zoals Patty Griffin, Emmylou Harris, Gillian Welch en Lucinda Williams. Na de release van haar eerste full-cd begon ze een hele reeks live optredens te doen in Houston en omgeving, maar dat werkgebied werd gezien het succes dat ze met die plaat oogste, al snel uitgebreid tot heel Amerika.

In 2010 volgde dan een tweede album dat “The Shadow Of This Town” als titel kreeg en met “Feelin’ Good Again” van Robert Earl Keen opnieuw een coversong herbergt. Daarna volgde het album “Tennessee Colony” in 2014 en nu is er een opvolger voor die plaat klaargestoomd in de vorm van het elf nummers tellende album “Just Move On” dat deze week op de markt zal worden gebracht.

Die door Bill VornDick geproduceerde cd begint met de albumtiteltrack die we op bijgaande video in een live uitvoering hebben meegegeven. Deze keer werd er geen coversong opgenomen op de tracklijst, maar we krijgen wel vier nummers die Libby Koch met een co-writer heeft gecomponeerd. Dat zijn “Out Of My Misery” (met Brian Kalinec), “I’ve Been Blind” (met Bill VornDick), “Tell Me No Lies” (met Lainey Balagia en Debbie Forrest) en “Bring You Down” (met Ellen Tipper).

Dit lijkt ons haar beste album tot op heden te gaan worden, met enkele heel breed georkestreerde countryliedjes die ze op emotionele wijze een trieste weerklank meegeeft, vooral in de ballads die over liefdesverdriet, elkaar verlaten en relatieproblemen gaan. Hierbij bevelen wij vooral de drie eerste nummers “Just Move On”, “You Don’t Live Here Anymore” en zeker “Out Of My Misery”, “Tell Me No Lies” en “Wish You Were Here” aan.

In het uptempo countrynummer “Back To Houston” bezingt ze hoe ze haar terugkeer van Nashville naar Houston in 2009 heeft ervaren en wat de impact daarvan op haar leven is geweest, toen ze besloot om in plaats van advocaat te worden toch verkoos om een minder geborgen leven als zangeres in de wereld van de countrymuziek te gaan leiden.

“Just Move On” van Libby Koch is een heel mooie plaat in het door vrouwen gezongen countrygenre geworden. Deze nog steeds zeer jonge singer-songwriter mag hoopvol uitkijken naar een succesvolle toekomst in de wereld van de countrymuziek. We zullen haar verdere carrière in elk geval van nabij blijven opvolgen en u ten gepaste tijde op de hoogte brengen over haar volgende stappen.

(valsam)
“Instead of chosing for a career as lawyer, Houston based singer-songwriter Libby Koch selected to go for a much more unsecure musical route. All her albums demonstrate that she did make the right choices and that her future in the world of female country music singers looks very bright and prosperous. Her latest album “Just Move On” will help her to open more doors in the USA, but certainly also abroad.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
LIBBY KOCH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Berkalin Records

Info: Hemifran

video