DANNY & THE CHAMPIONS OF THE WORLD – WHAT KIND OF LOVE

Bij elke nieuwe plaat van Danny George Wilson en zijn groep ‘Danny & The Champions Of The World’ moet ik nostalgisch terugdenken aan de betreurde Willy DeVille op wiens rauwe, ongepolijste stem die van Danny mettertijd alsmaar sterker is gaan lijken. Ik heb dit al bij zijn soloplaat “The Famous Mad Mile” uit 2005 en bij elke recensie van één van hun groepsplaten aangehaald, maar omdat ik daar dan ook zo blij mee ben, kan ik dit eigenlijk niet vaak genoeg blijven herhalen.

Ook nu weer bij “What Kind Of Love”, de vijfde studioplaat van de in 2007 opgerichte Londense folk-, country-, rock- en soulgroep ‘Danny & The Champions Of The World’, valt de geweldige soulstem van Danny George Wilson op, vooral in de schitterende ballads waarvan er een paar altijd elke plaat van deze band kleuren.

Deze cd is de opvolger van het vorig jaar op de markt gekomen live opgenomen dubbelalbum “Live Champs!” dat eigenlijk verplichte aanschaf voor elke rechtgeaarde muziekliefhebber zou moeten zijn.

Het zal misschien moeilijk te geloven zijn, maar wij vinden “What Kind Of Love” de beste plaat tot nu toe van ‘Danny & The Champions Of The World’. Er staan tien pareltjes van songs rond het universele thema ‘liefde’ te schitteren op dit schijfje en enkele nummers daarvan zullen ontegensprekelijk toekomstige klassiekers worden.

Wij tippen daarbij op opener “Clear Water” (zie live op video), het ritmisch swingende “Precious Cargo” en de formidabele country- en soulballads “This Is Not A Love Song” en albumtiteltrack en eerste single “What Kind Of Love”, een nummer dat net als het nog volgende “Just Be Yourself” uit de songcatalogus van Wilson Pickett, Sam Cooke of Otis Redding had kunnen komen.

Daarnaast is er met “Can I Change My Mind” een onweerstaanbaar funky dansnummer en met het jazzy “It’ll Be Alright In The End” een echte Van Morrison ‘look & sound-alike’ song op deze geweldige plaat terug te vinden. Daarom dit net als bij alle vorige platen van ‘Danny & The Champions Of The World’ klinkende advies: deze cd a.u.b. zo snel mogelijk aanschaffen en daarna mateloos genieten.

(valsam)

 

28 augustus 2015: Mañana Mañana Festival, Hummelo, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Loose Music
Distr.: V2 Benelux

video