RED MOUTH - THE OLD ORIGINAL SAINT RED MOUTH BLUES

Eric Gebhardt aka Red Mouth is een man die de blues ademt. Uit elke porie, uit elke ademstoot, doorleefde, rauwe blues met een kantje af. De man is een begenadigd songschrijver, iets wat hij overvloedig mag aantonen op deze “The Old Original Saint Red Mouth Blues”, jaja humor is de man niet vreemd. Red Mouth schreef alle nummers zelf en produceerde het geheel ook nog. Enkel de traditional “Get Right Church” is niet van zijn hand maar hij zorgde wel voor de sublieme arrangementen bij dit nummer. Als we u daarnaast nog vermelden dat hij niet alleen de meeste vocalen en gitaarpartijen voor zijn rekening neemt maar daarnaast ook nog goed overweg kan met percussie, harmonica en toetsen, soit piano of orgel, dan weet je al dat je niet met de eerste de beste te doen hebt.

De plaat zelf herbergt een paar fantastische bluessongs. Voor de vuist weg sommen we op: “The Darkness Of My Mind”, een rauwe, authentieke recht in uw gezicht blues; het ontroerend mooie “The Day That I Die” en het briljante “The Letter Blues” waarin gastzangeres Leslie Woods ronduit schittert. Het rauwe karakter primeert op dit album. De artiest uit zich meer dan hij zingt. Hij weet ook wel dat hij niet de meest geschoolde zanger is die er rondloopt maar de oprechtheid en de emoties druipen van zijn songs.

Het wordt allemaal heerlijk sober gespeeld en gebracht, de summiere bijdragen van de talloze gastmuzikanten die ondersteunden tonen alleen maar aan dat ze allen perfect aanvoelden waar Red Mouth naartoe wilde met zijn songs. Verwacht dus geen eindeloos gesoleer of naar jampartijen neigende muzikale uitstapjes. Dit is pure, eerlijke blues zoals het hoort gebracht te worden.

Red Mouth heeft een prima plaat op de markt gebracht. De enige kantlijn die we dienen te maken is zijn vocale kunnen. Beperkt, niet altijd toonvast maar oh zo oprecht. Eens je je daar hebt aan gewend liggen de pareltjes op deze uitgave voor het rapen.

Luc Meert


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Red Mouth Records

video