THE NIMMO BROTHERS - BROTHER TO BROTHER

The Schotse Nimmo Brothers zijn ondertussen hier in de lage landen al volop bekend, de broers Stevie & Allan traden er immers al meermaals op. Hun stevige bluesrock deed al meermaals Belgische en Nederlandse podia daveren en ook Allan's band King King was vorig jaar nog te bewonderen op het BRBF festival te Peer.

Wat onmiddellijk opvalt bij de eerste beluistering is het hoge Free gehalte van de plaat. Niet alleen coveren ze op voortreffelijke wijze hun "Wishing Well", ook een eigen nummer als "Never gonna Walk On Me" heeft een riff die Paul Kossoff wel zou liggen. Alles klinkt wat steviger en hedendaagser dan in die dagen, zodat ook vergelijkingen met een groep als Gov't Mule zich opdringen. Des te meer omdat naast de gitaren ook het prachtige stemgeluid van de broers wat in die richting gaat van zangers als Paul Rodgers en Warren Haynes . Een andere goed gekozen cover is "Shape I'm In " van Marc Benno, ooit samen geschreven met (vader en zoon) Doyle Bramhall I en II, dat zoals op vrijwel iedere voorgaande Nimmo Brothers cd, ook hier zorgt voor de nodige Texaanse invloeden.

Het geheel werd bovendien opgenomen in Austin, Texas met gasten als de legendarische "Okie" Jamie Oldaker, ooit drummer bij onder meer Eric Clapton en J.J Cale, en Michael Ramos (Robert Plant, John Mellencamp, Paul Simon en Los Lonely Boys) op Hammond orgel. Een misschien wat minder bekende gast is Jimmy Pettit, bassist bij onder meer Joe Ely en John Campbell en door wie we in april 2009 nog aangenaam verrast werden met de uitstekende solo-cd "Vegas Hotel".

"Brother To Brother" zal vooral de fan van de hardere bluesrock aanspreken, daar zorgen de dubbel gelaagde gitaren wel voor, maar toch is er nog genoeg subtiliteit om ook een breder publiek te bekoren.

(RON)

Artiest info
   
 

Label: Armadillo Music

video