CARRIE WADE – THE OLD WAYS

De in Los Angeles residerende singer-songwriter Carrie Wade verrast vriend en vijand met haar debuutalbum “The Old Ways”. De tien tracks op deze cd werden zowel qua muziek als qua teksten volledig door haar geschreven en samen met multi-instrumentalist Peter Kearns en pedal steel-speler Marty Rifkin tekende zij ook nog eens voor de productie van haar eerste plaat.

Dat ze van vele markten thuis is werd daar dus al mee bewezen. De liedjes op deze cd zijn op folk- en countrymuziek geïnspireerde songs die elk een nieuw verhaal proberen te vertellen. De knappe brede instrumentatie bij deze nummers zorgt voor een extra dimensie, waarmee een zeer professioneel tintje aan “The Old Ways” wordt gegeven.

We hebben bij de beluistering van dit album al snel de indruk gekregen dat er meerdere nummers rijp mogen worden geacht om veelvuldig op de hedendaagse radiostations gespeeld te worden. De beste kandidaten uit de tracklijst hiervoor zijn “It’s Just Blood”, het met een countrysausje doordrenkte “Drive”, de swingende countryrocker “American Boys” en de mooie countryballad “In A World That Goes Wrong” waarin Marty Rifkin’s pedal steelwerk voor de gepaste sfeerzetting zorgt.

Aan het einde van “The Old Ways” serveert Carrie Wade de luisteraar nog twee schitterende liedjes met het op een catchy pianoriff gebaseerde nummer “Sublime” en het vlot meeneuriebaar walsende “Cuddling With Doom”. Als debuutplaat kan dit album tellen en legt Carrie Wade de lat wel erg hoog voor zichzelf voor wat betreft de verwachtingen omtrent de opvolger waar velen zullen naar uitkijken.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Powderfinger Promotions