MELODY GARDOT - MY ONE AND ONLY THRILL - SPECIALE EDITIE

Melody Gardot is een sensatie, een revelatie, een fenomeen. Amper drieëntwintig en al aan haar tweede volwaardige studioplaat op het mythische Vervelabel toe. ‘My One And Only Thrill’ werd geproduced door Larry Klein –ja, inderdaad, de man met het patent op de jazzy vrouwen- en is niet minder dan een muzikale diamant. Melody’s bio leest als een sprookje met weerhaakjes. Gardot groeide op in New Jersey en was studente aan een modeacademie toen ze op negentienjarige leeftijd van de baan gemaaid werd door een auto. Tijdens een moeilijke revalidatie begint ze songs te schrijven en zet zo de eerste passen van een carrière als artieste.

Een EP en een eerste full album later staat Melody op het punt om gigantisch door te breken. ‘My One And Only Thrill’ gaat daarvoor zorgen. Tenminste, dat hopen wij en wensen wij haar toe. Het is haast niet te geloven dat Melody zo jong is. De songs die ze schreef voor ‘My One And Only Thrill’ klinken bijna als standards. Ze zingt als de vrouwelijke versie van een ingetogen Frank Sinatra, ze fluistert over de liefde zoals Chet Baker dat deed, ze bezingt de sterren in het Frans en ergens klinkt het dat ‘Our love is easy/Like water rushing over stone.’

Een volledig orkest staat klaar om Gardot’s melodieën op te vangen. Strijkers, blazers, een toetsje bossa nova, flarden filmmuziek. Maar ze is steeds omringt met haar vier trouwe muzikanten, waardoor de muziek zeer natuurlijk en ongedwongen klinkt. Maar het geheime wapen van dit nieuwe album verschuilt zich in de arrangementen van Vince Mendoza die in het verleden werkte met o.a. Al Di Meola en Joni Mitchell.

Vroegtijdig rijp geworden, bijt Melody zich vast in het leven en maakt van haar concerten magische momenten waarbij ze het publiek in haar handpalm neemt en hen meetroont op een lange reis. Melody Gardot liet de tijd heel even stoppen tijdens haar eerste Belgische concert, een maand geleden in het Koninklijk Circus. (zie recensie)

Met het oog op het eindejaar brengt Universal een speciale editie van 'My One And Only Thrill’ op de markt, een dubbelaar met als bonus cd vijf opnames van een concert dat Melody Gardot een maand eerder, nl. op 10 september, gaf in Parijs.

Madeleine Peyroux en Diana Krall doemen voor mijn geestesoog op bij het luisteren naar 'My One And Only Thrill’. Met deze dames deelt Melody de sfeer van intimiteit die de meest recente opnames van de drie kenmerken. Met Diana heeft Melody de invloed van de Braziliaanse muziek gemeen zoals die bijvoorbeeld te horen is in de enige cover die het album rijk is: 'Over The Rainbow'. Tussen de songs op de live- cd treffen we ook een versie van Bill Withers 'Ain't no Sunshine'. Een uitgekauwde song die ze echter op respect afdwingende wijze weer nieuw en daarmee volledig de hare maakt.

Ga naar buiten, een wandeling maken in het bos, liefst in de bergen, in de herfst, als het regent... met deze muziek in je oren kom je hélemaal tot jezelf! Droom weg, kijkend naar bomen die ruisen in de wind, voel de regen en de wind en merk dat je helemaal niet veel nodig hebt om te ontspannen. Een echte aanrader voor wie houdt van relaxte en rustige muziek om lekker bij weg te dromen met je blik op oneindig....en het nieuwe jaar.

Tracklist

Disc 1
1. Baby I'm A Fool
2. If The Stars Were Mine
3. Who Will Comfort Me
4. Your Heart Is As Black As Night
5. Lover Undercover
6. Our Love Is Easy
7. Les Etoiles
8. The Rain
9. My One And Only Thrill
10. Deep Within The Corners Of My Mind
11. Over The Rainbow
12. If The Stars Were Mine (Orchestral Version)

Disc 2
1. The Rain
2. Ain't No Sunshine
3. Baby I'm A Fool
4. My One And Only Thrill
5. Love Me Like A River Does

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Verve
Distr.: Universal Music

video