KEEPS THE BLUES ALIVE

JOHAN DERKSEN

za. 17.11.18 - CC DE WERFT - GEEL

De voorbije jaren passeerden veel internationale namen – vaak uit Groot-Brittannië – de revue binnen onze blues programmering, maar we mogen niet vergeten dat ook Nederland een belangrijke rol speelde en speelt binnen de blues. Niemand minder dan de flamboyante tv-persoonlijkheid Johan Derksen, komt nu met een programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt je mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King. 

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht. 

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en staat op het punt een bluesclub te openen in Rotterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands. 

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band The Clarks voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up: 

A.J. Plug is volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland. Kat Riggins toerde eerder met haar eigen band Blues Revival de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland en België. Erwin Java is dé bluesgitarist van Nederland. Hij is bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World. Roel Spanjersis een multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon) die eerder speelde met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten waaronder Luther Allison. Theo van Es is gekend als leadzanger van The Shoes terwijl Michel van Dijk bekend is van o.a. Les Baroques, Ekseption en Alquin. Big Pete is dan weer een blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes die in de zomer van 2017 nog toerde met de Red Devils. Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

 

 

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
KEEPS THE BLUES ALIVE
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 14 november 2018