ALEJANDRO ESCOVEDO
(VOORPROGRAMMA: DON ANTONIO)
vr. 19.10.18 - DE POSTHOORN - HAMONT ACHEL

 

Je kunt niet veel mensen vinden met een even rijke muzikale geschiedenis en toekomst als Alejandro Escovedo. Alejandro komt uit een zeer muzikale Mexicaanse familie. Zo drumde zijn zus Sheila E. jarenlang in de begeleidingsband van Prince. Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht en daarnaast met heel veel andere artiesten samengewerkt zoals Ryan Adams, Whiskeytown, Chuck Prophet, Bruce Springsteenā€¦ Die laatste coverde overigens eens van Escovedo's nummers. Zijn muziek kan worden omschreven als een vermenging van alternatieve country, soul en blues.

In 2016 verscheen Alejandro's laatste album, Burn Something Beautiful met Peter Buck (REM) en Scott McCaughey (REM, The Minus 5). Momenteel zit hij in de studio voor opnames van zijn nieuw album dat in 2018 uitgebracht zal worden.

In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist en producer Antonio Gramienteri (Sacri Cuori), die afkomstig is uit het Italiaanse Romagna. Op zijn titelloze debuut horen we een bont allegaartje aan invloeden (Cooder, Calexico, Latin Playboys, Fellini). Toch loont het de moeite om dit debuut eens te onderzoeken.

Op Don Antonio laat Gramienteri, die eerder al scores schreef voor Sky/Fox en muziek maakte voor films en balletvoorstellingen, vooral een nieuwe soundtrack horen. Een nieuw geluid waar vanalles doorheen klinkt, van folk, latin tot cubaanse invloeden. Vrijwel alles komt aan bod op zijn grotendeels instrumentaal debuutalbum.

Ā 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: ALEJANDRO ESCOVEDO
/ HAMONT ACHEL
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 17 oktober 2018

INFO

TICKETS