WOVENHAND + STEF KAMIL CARLENS
wo. 18.07.18 - OLT RIVIERENHOF - DEURNE

Duistere en indringende alt.folk door de enigmatische frontman van het ter ziele gegane 16 Horsepower David Eugene Edwards, dat is Wovenhand. Muziek die weet te bezweren door een ongeëvenaarde intensiteit, die je blijft hypnotiseren en achtervolgen. Loeiende gitaren, opzwepende percussie, een getormenteerd stemgeluid en donkere melodieën, doordrongen van een mystieke theatraliteit die bij momenten Nick Cave evenaren. Zijn laatste en negende album Star Treatment (2016) is zijn meest heavy project dat hij met metal producer Sandford Parker opnam in de studio van Steve Albini. Het album huivert en rammelt en zorgt voor een ongekende spanning als je ernaar luistert.  Een concert van Wovenhand meemaken is dan ook een bijzonder vurige en intense muzikale ervaring die onder je huid kruipt.

 

STEF KAMIL CARLENS

Met Stuck In The Status Quo maakt Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita-Swoon oeuvre. Toch heeft Carlens niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90.
Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen.

Alleen: een echte liedjesplaat, dat was toch alweer een jaar of tien geleden. Het resultaat is een sobere plaat vol prachtige, doodeerlijke songs geworden. Carlens heeft de gave om je mee te nemen in zijn rijke verbeeldingswereld dankzij een subtiele instrumentatie (die hij bovendien vrijwel allemaal zelf inspeelde). Live vertokt Carlens, samen met zijn vijfkoppige band, zowel songs uit het gloednieuwe album als uit het rijke repertoire van Moondog Jr. en Zita Swoon.

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WOVENHAND
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op vrijdag 13 juli 2018