TRUDY LYNN
FEAT STEVE KRASE & THE ÖZDEMIRS

14.12.17 - MOD - HASSELT

n 1994 resulteert in de fantastisch cd “Let The Dogs Run”. Nu na zo veel jaren besluiten ze om nog eens de krachten te bundelen voor een beperkt aantal optredens.perkt aantal optredens.

Trudy Lynn, is op 9 augustus 1947 geboren als Lee Audrey Nelms in Houston, Texas. Haar professionele Rhythm and Blues zangcarrière begint in het midden van de jaren 1960, bij de gitarist Albert Collins. Nadien werkte ze vooral samen met big bands, tot ze lid wordt van Clarence Green's band. Ze wordt vaak vergeleken met KokoTaylor en Etta James. Het is wachten tot 1989 voor ze haar eerste eigen album opneemt. Ondertussen heeft ze er reeds 16 op de teller staan. In 2007 wordt haar cd ‘I’m stll here’ genomineerd voor beste blues soul album van het jaar, zelf wordt ze genomineerd voor beste soul blues artiest, in 2014 wordt ze opnieuw genomineerd voor de Koko Taylor award en in 2015 wordt ze ingewijd in de Houston Music Hall of Fame . Sinds 2014 werkt ze samen met de harmonica “wizard” Steve Krase.
Steve Krase maakt al twintig jaren deel uit van de muziek scene in Houston, Hij heeft zich zelf mondharmonica leren spelen door te luisteren naar James Cotton , de J. Geils Band. Steve werkte samen met Joe ‘Guitar’ Hughes, ‘Texas’ Pete Mayes alias de ‘T-Bone Man’, blues legende Big Walter ‘The Thunderbird’, Jerry Lightfoot met wie hij tien jaren samen speelde en ‘Matt Leddy & The Meatcutters’. Steve Krase is genomineerd geweest als ‘Best Blues Band’ en ‘Best Instrumentalist’ door de Houston Press Music Awards.

Samenstelling band:

Trudy Lynn - zang
Steve Krase - mondharmonica
Erkan Özdemir - bas
Kenan Özdemir - gitaar
Levent Özdemir - drum

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: TRUDY LYNN

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

hier

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op maandag 11 december 2017

INFO - TICKETS