SLAID CLEAVES

wo. 11.10.17 - CULTUURCENTRUM DE BREUGHELZAAL - BREE

Slaid Cleaves, afkomstig van Maine, maar tegenwoordig woonachtig in Austin Texas, is een grote naam in de americana-wereld. Als geen ander weet hij, met de ogen van een schrijver en het hart van een poëet, verhalende liederen te smeden.

Na het binnenrijven van de Kerrville Folk Award bleef de grote doorbraak uit. Tot het nummer ‘Brokedown’ het levenslicht zag, een nummer dat Slaid Cleaves samen met zijn jeugdvriend Rod Picott schreef. Een pareltje dat in 2001 volkomen terecht tot ‘Song of the year’ werd gebombardeerd op de Austin Music Awards. De daaropvolgende jaren ontsproten nog een handvol prachtige albums aan Slaid’s songwriterspen en wist hij een grote schare fans aan zich te binden.

Na jaren van intensief touren in de VS stond het afgelopen jaar in het teken van zijn familie. Een rustige periode in onder andere zijn geboortestreek Maine. Deze rust resulteerde in een karrenvracht aan prachtige nieuwe songs, die gebundeld worden op het nieuwe album ‘Ghost on the car radio’, dat in de zomer van 2017 uitkomt. Met dit album maakt Slaid opnieuw zijn opwachting op de Europese podia, onder andere op het Wolken-podium van Cultuurcentrum De Breughel.

 

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: SLAID CLEAVES

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd vrijdag 6 oktober 2017

INFO & TICKETS