CONOR OBERST + M. WARD
ma. 14.08.17 - OLT RIVIERENHOF - DEURNE

Rolling Stone beschouwt hem tot de beste songwriters van zijn generatie, anderen zien in hem een indie Bob Dylan. Of de Amerikaanse songwriter Conor Oberst nu onder zijn eigen naam speelt, of onder zijn band Bright Eyes of in de überband Monsters of Folk, het resultaat klinkt steeds even doorleefd, puur als pakkend.

Na meer dan 10 jaar New York, trok Oberst terug naar zijn hometown Omaha, Nebraska, zonder het plan om een nieuw album te schrijven. Maar zijn nachtelijke overpeinzingen moest hij ergens kwijt. Het resultaat is de parel Ruminations, één van de meest indrukwekkende platen uit de carrière van de indie songsmid. Zopas verscheen ook Salutations het vervolg op Ruminations waarop hij dezelfde nummers inspeelt met een volledige band.

Begin dit jaar gaf hij een sober, intiem optreden voor een uitverkochte Ancienne Belgique, dat gesmaakt werd door het publiek. Deze zomer komt hij terug voor een intimistische show in de magische setting van het OLT, in goed gezelschap van zijn kompaan M. Ward.

 

M. WARD

M. Ward is altijd een beetje in de marge gebleven, maar onder Americana- en folkliefhebbers kan hij rekenen op een stevige achterban. Hij is een van de beste songwriters van zijn generatie en een meestergitarist. Onmiskenbaar is ook zijn stem, die tegelijk zacht als bitter kan klinken. Zijn muziek is volstrekt origineel, maar klinkt tegelijkertijd alsof het al jaren bestaat. Bovendien maakte hij ook deel uit van de supergroep Monsters of Folk samen met Conor Oberst (Bright Eyes) en Jim James (My Morning Jacket). Anderen kennen hem dan als Him van het duo She&Him, waarin She -New Girl actrice Zooey Deschanel- prachtige zoete liedjes zingt.

De mysterieuze Ward geeft haast nooit interviews en zijn muzikale vrienden schreeuwen echter van de daken hoe goed ze hem vinden. Van Meg White van The White Stripes en Noel Gallagher van Oasis tot Brian Wilson van The Beach Boys, ze zijn allemaal fan en grijpen elke kans aan om dit te uiten. Vorig jaar verscheen zijn achtste studioplaat More Rain, opnieuw een album vol sterke kwaliteitssongs. Met een beetje geluk krijgt M. Ward wat meer credits en bekendheid, want dat heeft deze klasbak absoluut verdiend.

Het is al van Rock Werchter 2012 geleden dat M. Ward nog in België speelde en wat het zo bijzonder maakt, is dat hij het openluchttheater deelt met zijn beste maat Conor Oberst. We moeten er geen tekening bij maken dat dit een onvergetelijke avond gaat worden… misschien hangt er wel een duet in de lucht!

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
CONOR OBERST + M. WARD
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op donderdag 10 augustus 2017

INFO & TICKETS