WANNES CAPPELLE
& BROEDER DIELEMAN & FRANS GRAPPERHAUS
vr. 15.03.19 - ARENBERG - ANTWERPEN


Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor GrensGeluid, een initiatief van het Motel Mozaïque Festival Rotterdam, het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam en de AB in Brussel. Dit project daagt elk jaar een Vlaamse en een Nederlandse muzikant uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. GrensGeluid speelde zo ook een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve in 2016.

Deze samenwerking tussen Wannes Cappelle en broeder Dielemand was zo vruchtbaar dat er een album uit voortkwam: Dit is de bedoeling. Dit met de hulp van de Nederlandse cellist Frans Grapperhaus.
"Dit optreden in de Nieuwe Kerk vormde zonder meer het hoogtepunt van de derde Eurosonic-avond."

Wannes Cappelle
West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ heeft de band in 2017 een Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) gewonnen. Bovenop ‘beste album’ won Cappelle een Mia voor ‘beste Belgische auteur/componist’.
broeder Dieleman
In Zeeland, onder een zilte lucht vol aalscholvers, schrijft broeder Dieleman zijn folkliedjes – liever: zijn verhalen. In zijn eigen Zeeuwse dialect bezingt hij de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon. Ingetogen en verstild zijn zijn liedjes, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt.

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WANNES CAPPELLE
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op dinsdag 12 maart 2019