TINY LEGS TIM
za. 02.02.19 - DE ROMA - BORGERHOUT

Op zijn vijfde studio-album Elsewhere Bound ruilt de Gentse bluesman Tiny Legs Tim de akoestische intimiteit van voorganger Melodium Rag in voor een veelkleurige sound met stomende blazers en broeierige percussie. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica, terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt een sluimerende onrust. 

Tiny Legs Tim etaleert zich met deze nieuwe plaat, die op 1 februari uitkomt, als een artiest in blijvende ontwikkeling. De inspiratie voor Elsewhere Bound zocht hij onder meer in New Orleans. De nummers zijn energiek, ademen een warme bluessfeer, en bevatten tegelijkertijd een flinke knipoog naar de oude jazz en de actuele Nola-funk. 

Voor de opnames stelde de Gentenaar een topband samen met muzikanten die ieder hun eigen stijl en persoonlijkheid injecteren. Tiny Legs Tim gaf hen bewust de vrijheid om tot een spontaan en veelzijdig resultaat te komen. De plaat werd live in één ruimte opgenomen, wat resulteert in een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues. De sfeer van Neil Youngs On The Beach is nooit ver weg. 

Live spatten de nummers van het podium. Tiny Legs Tim en zijn muzikanten creëren een ongepolijste, spontane sound: warm, menselijk, geloofwaardig én vernieuwend. De Roma maakt zich alvast klaar voor een van de boeiendste live-ervaringen van het jaar. Want verrassingen zijn bij Tiny Legs Tim nooit ver weg. De zoektocht stopt immers nooit.Credits

Credits

Tiny Legs Tim: gitaar en zang
Tom Callens: blazersarrangementen, bariton en tenor sax
Mark De Maeseneer: tenor sax
Marie-Anne Standaert: trompet
Yves Fernandez: trompet
Luc Vermeir: Piano
Steven Troch: Mondharmonica
Filip Vandebril: Bas/contrabas
Amel Serra García: percussie
Frederik Van den Berghe: drum

 

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
TINY LEGS TIM / DE ROMA
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 30 januari 2019