Nieuw TINY LEGS TIM album LIVE AT SINT-JACOBS verschijnt op 24.11.17


De Gentse bluesmuzikant Tiny Legs Tim is verheugd om vrij snel na de bijzonder warm onthaalde plaat ‘Melodium Rag’ (verschenen in februari 2017) opnieuw een release voor te stellen. ‘Live At Sint-Jacobs’ – zijn vijfde album, intussen - is opgenomen tijdens de Gentse Feesten en biedt een ruime greep uit het 2,5 uur durende concert van Tim en zijn schitterende band op het groot podium van Sint-Jacobs op 16 juli 2016. Een momentopname om te koesteren! Tiny Legs Tim in topvorm nabij Het Trefpunt, het kloppend hart en de bakermat van de Gentse Feesten! 'Live At Sint-Jacobs' wordt uitgegeven door Sing My Title / NEWS en verschijnt enkel op vinyl & digitaal.

Het optreden als headliner op het podium van Sint-Jacobs vormde het orgelpunt van de lange weg die Tim tot dan (al) had afgelegd. Tiny Legs Tim was in oorsprong een one-man-band die gaandeweg - via voorprogramma’s van o.a. Pete Doherty, Richard Thompson, John Mayall, Bombino - evolueerde tot een solide live act. ‘Live At Sint-Jacobs’ presenteert een zelfverzekerde artiest die samen met zijn groep geniet van de chemie die die avond in de lucht hing.

Het bruisende concert op Sint-Jacobs volgde anderhalf jaar na de release van Tim zijn derde album ‘Stepping Up’ (2015). Door de vele binnen- en buitenlandse optredens die vooraf gingen aan de live-opname (Dranouter, Blues Peer, EBC in Italië, AB, 4ad, Ribs & Blues, Eurosonic, Hoogtevrees, Sniester,...) hoor je een gerodeerde bluesact op het nieuwe album. De vele kilometers on the road samen met Steven Troch (mondharmonica), drummer Frederik Van den Berghe en contrabassist Karel Algoed werpen hun vruchten af. ‘Live At Sint-Jacobs’ staat vol energieke en swingende muziek.

De Gentse artiest Tiny Legs Tim is één van de belangrijkste gangmakers van de Gentse Blues Scene. Hij is de medeorganisator van het Missy Sippy Blues & Roots Festival en is tevens een van de bezielers van de blues jams en clubconcerten die plaats vinden in de Missy Sippy Blues & Roots Club. Het mag duidelijk zijn: Tiny Legs Tim is een blijver in het blues & rootscircuit.

Live data:
25/11 - De Trukendoos, Stasegem
26/11 - JH De Kazerne, Berlare
19/01/2018 - Maison François DeWit, Couthuin
27/01/2018 - Gout'vert, Dudzele
17/02/2018 - JH Den Artisjoc, Oostkamp

 

 

3 vinyl platen te winnen

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: TINY LEGS TIM

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 6 december 2017