ROOTSFEST - 15.04.2017
CC DE RIETBRON - HALEN

In de voorbije dertien jaren is de blues en roots-website ‘www.rootstime’ stelselmatig uitgebreid, voortgestuwd door de drive en energie van de webmaster en de vele vrijwilligers. Na de concert- en cd-besprekingen volgden de interviews en YouTube filmpjes en dit alles opdat de liefde voor de muziek liefst zo breed mogelijk zou worden gedeeld. In dat parcours doorstond de webzine de obstakels van de tijd en de grillen van weer en wind. Ook bij regenweer werden concerten bezocht en ook in hachelijke omstandigheden werden concertfoto’s vastgelegd. Zelfs in nachtelijke uurtjes werden cd’s beluisterd of recensies geüpdatet. Deze jarenlange inzet vereist af en toe een feest, niet noodzakelijk aan een kalenderjaar gebonden.

Daarom zal op ZATERDAG 15 APRIL 2017 opnieuw een blues- en rootshappening worden georganiseerd, die in het centrum van Halen plaats zal vinden. Niet minder dan elf muziekgroepen worden daar verwacht, die afwisselend op twee podia het publiek in vervoering zullen brengen. Op het grote podium zal de Belgische band ‘The BluesBones’ de festiviteiten afsluiten, die enkele dagen daarvóór nog in Denemarken de Belgische kleuren zal hebben verdedigd tijdens de ‘7de European Blues Challenge’ competitie. Ook andere Belgische groepen als de ‘Boogie Beasts’, ‘The Blue Chevys’ en de ‘Shapeshifted Band’ staan op de feestelijke affiche en de populaire gitarist ‘J.P. Soars’, oorspronkelijk van Californië, is eveneens een headliner.

Wij hopen natuurlijk op een zo groot mogelijke opkomst om dit privé-feest luister bij te zetten en aan het groovy muziekevenement te participeren, tevens een gelegenheid om vrienden en andere muziekliefhebbers te ontmoeten en de liefde voor muziek een hernieuwde boost te geven. Eten en drank zijn uiteraard voorzien. Wil u graag deelnemen aan deze muzikale happening dan kan u nu hier op deze pagina (met vermelding van naam en adres) reeds reserveren. U ontvangt hierna van ons verdere details inzake inschrijving en plaats. De locatie bevindt zich in het centrum van Halen, gelegen op 4 km van Diest, 8 km van Lummen en 15 km van Hasselt.


THE BLUESBONES (B)
JP SOARS & THE RED HOTS (US)
BOOGIE BEASTS (B)
SUGAR QUEEN
& THE STRAIGHT BLUES BAND (US/B/NL)
THE BLUE CHEVYS (B)
TENSFIELD (B)
SHAPESHIFTED BAND (B)
ROCKIN' & DRINKIN' GUYS (B)
DOGHOUSE SAM (B)
STEF PAGLIA (B)
INE TIOLANTS (B)

TICKET: €25 voor meer dan 4 uur pizza à volonté
en meer dan 10 uur livemuziek op twee podia

Wil u graag (aantal) tickets voor Rootsfest reserveren? Stort daarom (aantal tickets x 25 euro) op het rekeningnummer: BE15 0635 5676 0130 op naam van CELIS FREDDY (met vermelding van uw naam, adres en emailadres). En krijg een bevestiging per mail voor deze reservatie na ontvangst betaling, dewelke u toegang verschaft op Rootsfest 2017.

THE BLUESBONES

Winner of the Belgian Blues Challenge 2016!
Hun motto is : to play blues that get's to your bones

JP SOARS & THE RED HOTS (US)

Als we deze meneer moeten voorstellen, krabben we ons even in de dunner wordende haren. J.P. Soars heeft immers vele gezichten: hij begon als gitarist in verschillende metalbands, vond gaandeweg zijn plekje in de blues, maar is net zo goed thuis in de latin jazz als in de gypsy swing. Hij speelt net zo goed Django Reinhardt als Wes Montgomery en u moet maar eens heel goed opletten als hij zijn tweesnarige sigaar box-gitaar bovenhaalt: dan merkt u meteen waarom hij de Albert King-prijs voor beste gitarist won op de International Blues Challenge van 2009, waar hij met de band trouwens ook op het bovenste trapje van het podium mocht staan…Dat zijn band “The Red Hots” heet, is niet eens een verrassing: het is gewoon een poging om in drie woorden te omschrijven hoezeer dit gezelschap een publiek kan oppoken. Kijk, als een grootmeester als Jimmy Thackery -zijn Nighthawks waren toch lange tijd het beste bluesorkest van de States-beslist om met jou een liveplaat op te nemen, dan draag je een geweldige “goedgekeurd”-stempel mee. En wie zouden wij in hemelsnaam zijn om Jimmy Thackery tegen te spreken? Vuurwerk op komst, dus. En decibels allicht, maar vooral: heel, héél intense bluesmuziekjes!

BOOGIE BEASTS

ADirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit Luik en Belgisch-Limburg. De oprichtende leden van de psychedelische groep Voodoo Boogie en het geipte garageduo The Goon Mat & Lord Benardo hebben elkaar duidelijk gevonden in deze groezelige geluidsexplosie. Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer. Are you ready to boogie with the Beasts?

SUGAR QUEEN & THE STRAIGHT BLUES BAND (US/BE/NL)

Sugar Queen and the Straight Blues Band are a collection of American/Belgian/Dutch artists. Sugar Queen performs music which touches a wide range of emotions and blues styles. Straight blues. Giving the audience a journey from injustices, lost loves to a dance celebration of pleasure and success. Straight blues. Sugar Queen invites you to come along...

THE BLUE CHEVYS

“ A band that has crossed many rivers to return to their first love...
Rhythm & Blues and Soulful Rock & Roll”

TENSFIELD

TENSFIELD is een karaktervolle bluesband met roots in Leuven. In november 2016 bracht de band hun debuutplaat ‘Freeze The Clock’ uit onder het Fandango label. De muziek van Tensfield is verfrissend en zit boordevol energie. Steengoede blues met een rock en jazzy funky ondertoon! Een recept dat al menig publiek wist te appreciëren! Een band die aangedreven wordt door een sterke ritmesectie bestaande uit Geert Zonderman (b/v) en Jurgen Moelans (d). Raffe Claes (g/v) en Koen Geudens (keys/v) kruiden het geheel af met indrukwekkend en inspirerend solowerk. Het warme en krachtige stemgeluid van Raffe Claes zorgt mee voor de typische sound van Tensfield. Recent nog stond de band in de finale van de Belgian Blues Challenge 2016. Door het publiek en organisatie warm onthaald en volgens velen de revelatie van de wedstrijd! Met hun sterke debuutplaat op zak trekt de band langs verschillende podia. Een band die je absoluut moet gezien hebben! www.tensfield.org

 

SHAPESHIFTED

Sinds hun vijf jaar bestaan heeft Shapeshifted een heel goede livereputatie opgebouwd. De ervaren muzikanten komen uit groepen zoals Swinneband, Derek & the Dirt, Red Zebra, Ann Pierle, Give Buzze, Dandelion, Southern Vodoo, enz. Het repertoire van de groep bestaat uit meestal eigen werk met een knipoog naar The Stones, Lou Reed, The Scabs, de punkrock van Iggy Pop, en de stevige blues van Dr Feelgood. Een Belgische groep die in het buitenland meer aandacht krijgt dan hier, reden genoeg om deze mannen naar Halen te brengen.

ROCKIN' & DRINKIN' GUYS

Rockin’ & Drinkin’ Guys is een jong en explosief rock’n’roll trio uit de wijde omgeving van Doornik. Ze brengen uptempo rockabilly en rock’n’roll met knipoogjes naar de jaren ’50, country en oude blues. Op het podium brengen Jérôme (gitaar en zang), Antoine (drum) en Guillaume (contrabas) een visueel spektakel waar de energie en het spelplezier er van afdruipt. Elk concert van Rockin’ en Drinkin’ Guys blijft in elk botje van je lijf nazinderen. Na talrijke optredens in Henegouwen, Noord-Frankrijk, maar ook in Vlaanderen komt deze jonge band ook bij ons een rock’n’roll feestje bouwen!

DOGHOUSE SAM

Doghouse Sam heeft de afgelopen jaren heel wat naam en faam gemaakt met zijn Magnatones. In de internationale pers werd hij omschreven als een authentiek en uniek talent, werd hij geroemd om zijn beklijvende songwriting en zijn veelzijdige, straffe stem. De media merkte zijn unieke gitaarstijl open prees zijn virtuositeit op de bluesharp. In 2014 werd de band dan ook niet onverwacht winnaar van de Belgian Blues Challenge! Kenmerkend voor de Doghouse concerten zijn steevast de intense doorleefdheid en de rauwe benadering van de Rhythm’n’Blues. Maar wat dit trio nu écht zo wervelend en fascinerend maakt, is hun tomeloze energie en enthousiasme op het podium en dat zal met Doghouse Sam niet anders zijn als hij solo bij ons op het podium staat, want Doghouse Sam staat alleen ook garant voor een onvergetelijk concert dat de toeschouwer bij de strot grijpt.

STEF PAGLIA

De jonge Stef Paglia is vooral bekend van The BluesBones waarmee hij in binnen- en buitenland optreedt en twee studio albums en twee live cd’s uitbracht. Zo stond hij al op befaamde festivals als Blues Peer, Swing Wespelaar, Gevarenwinkel,... Stef speelde reeds samen met grote bluesmannen als Laurence Jones, Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant,.... Het Rootsfest in Halen is een uniek moment om Stef aan het werk te horen zonder zijn BluesBones, want deze straffe gitarist heeft niet alleen een zeer aangename stem maar is daarbij ook een talentvol singer-songwriter.

INE TIOLANTS

Ine Tiolants is een jong talent uit Alken, die we voor het éérst zagen enkele jaren geleden in de MOD in Hasselt waar ze opende voor de CD voorstelling van The Bluesbones en waar ze het aanwezige publiek snel inpakte met haar geweldige stem en presence. Want op haar manier brengt Ine knappe versies van In the Ghetto, Ring of Fire, Hallelujah, Marina, ... eigenzinnige versies van bestaande nummers, waarbij deze uitstekende zangeres duidelijk laat horen hoe het moet!

TICKET: €25 voor meer dan 4 uur pizza à volonté en meer dan 10 uur livemuziek op twee podia

Vermits het feest al rond 15.00 uur aanvangt worden eten en drank voorzien. Wil u ook graag deelnemen aan deze muzikale happening en ons privé-feest dan kan u nu reeds reserveren met vermelding van naam en adres. U ontvangt hierna van ons een bevestiging per mail voor deze reservatie na ontvangst betaling. De locatie bevindt zich in het centrum van Halen, gelegen op 4 km van Diest, 8 km van Lummen en 15 km van Hasselt.

Wil u graag (aantal) tickets voor Rootsfest reserveren? Stort daarom (aantal tickets x 25 euro) op het rekeningnummer: BE15 0635 5676 0130 op naam van CELIS FREDDY (met vermelding van uw naam, adres en emailadres). En krijg een bevestiging per mail voor deze reservatie na ontvangst betaling, dewelke u toegang verschaft op Rootsfest 2017.