duyster.-live in de kerk van Leffinge tijdens Leffingeleuren

17u30-21u00

enkel toegankelijk voor wie een ticket heeft (weekend- of zaterdagticket)

Met gepaste trots introduceren wij op 15 september een gloednieuw concept in de kerk van Leffinge.  duyster.-live keert terug naar de hoogdagen van het favoriete radioprogramma van zoveel muziekfans.  Ayco Duyster en Eppo Janssen verwelkomen 3 sessies en 1 concert voor een select publiek in een uniek decor. 

De sessies worden gespeeld door Bert Dockx die later die dag met zijn band Flying Horseman in Zaal De Zwerver speelt. Tijdens de sessie in de kerk zal hij zijn solo-plaat ‘Transit’ belichten. Bram Vanparys speelt op zondag met zijn band The Bony King Of Nowhere maar geeft ons op zaterdag al een voorproefje van zijn nieuwe songs. De derde sessie komt van de Ierse Hilary Woods die ook een volledig concert speelt in de ‘Kapel'.


Tussendoor worden plaatjes gedraaid, zowel duyster. classics als nieuwe platen die zeker hun weg zouden gevonden hebben naar het programma als het nog had bestaan.  We sluiten af met een concert van niemand minder dan Will Samson, een Britse muzikant met intussen een mooi oeuvre en iemand die vaak aan bod is gekomen tijdens duyster.

Programma:


Will Samson (uk) - 20u10 - MEER INFO
Sinds zijn debuut ‘Balance’ uit 2012 (gemasterd door Nils Frahm), bracht de Britse muzikant Will Samson nog drie platen uit en een handvol EP’s. Het leverde hem veel airplay op in duyster. en hij kon het podium delen met fraaie namen als Kurt Vile, Pinback, Ólafur Arnalds en Timber Timbre. Zijn laatste plaat ‘Welcome Oxygen’ schreef hij op één week tijd in Lissabon en is gekenmerkt door een verfijnd samenspel tussen zang, gitaar en viool, weg van de weidse electronica uit zijn vroeger werk. Live brengt hij zijn songs in duo met violiste Beatrijs De Klerck (Illumine). Het concert vindt plaats in de kerk van
Leffinge als afsluiter van het Duyster-live podium.


Hilary Woods (ie) - 19u30 - MEER INFO
Hilary Woods speelde ooit bas in de Ierse band JJ72. Op haar solo debuut ‘Colt’ (Sacred Bones) schotelt ze de luisteraar bijzonder dromerige en beeldende soundscapes voor, die vooral opgebouwd zijn uit lagen piano en synth. Een artieste die je gerust in één adem kan noemen met Marissa Nadler en Chelsea Wolfe. Hilary Woods zal naast een sessie in de kerk ook een volledig concert spelen in de ‘Kapel’ (concerttent).


Bert Dockx - 18u45 - MEER INFO
Bert Dockx komt naar Leffingeleuren als frontman van Flying Horseman, maar op 7 september komt er ook een solo- album uit met enkel covers, ‘Transit’. Sommige van die songs stonden al langer op zijn setlist en ‘Shadowplay’ van Joy Division verscheen zelfs al op een 10inch. Maar nu is er dus een nieuw album met enkel covers. Voor ‘Transit’ trok Dockx naar de studio van zijn vaste producer Koen Gisen waar de live-opnames ook meteen gefilmd werden.
‘Albatros’, de bekende Peter Green compositie werd als eerste single vooruitgestuurd.Bram Vanparys - 18u00 - MEER INFO
Om van een comeback te spreken is Bram Vanparys niet lang genoeg weggeweest, maar wij zijn toch heel gelukkig dat hij terug is met zijn The Bony King Of Nowhere. Dit najaar komt er een nieuwe plaat ‘Silent Days’, waarvan je de avant-première op Leffingeleuren mag verwachten. Single ‘Every Road’ roept hoge verwachtingen op met zijn aan The War On Drugs en Ryan Adams verwante sound. De zondag speelt hij met zijn band in de zaal, op zaterdag kunnen we
al eens kort proeven van de nieuwe songs tijdens zijn duyster.-sessie.