Duvelblues een echt feest voor muziekliefhebbers zonder oog- en oorkleppen en een hoogmis voor het gelijknamige muziekgenre. De blues staat inderdaad centraal, maar ze wordt bezongen in al zijn rijkdom en al zijn facetten. In al zijn nationaliteiten ook, vandaar de internationale affiche met ieder jaar grote namen uit Amerika en Europa. Vanzelfsprekend vergeten we onze vlaamse bluesband niet. Ook is er op dit festival geen plaats voor hokjesmentaliteit: stomende rhythm & blues staat er zij aan zij met rootsy countryblues, de traditionele twaalf-maten-blues of de uitgebeende akoestische variant ervan. Dan is er nog de onvergelijkbare, ongedwongen sfeer die rond het hele festival hangt. Omdat het vrij kleinschalig is, is het een absoluut sociaal gebeuren en een beetje de tegenhanger van de grote festivals.

The waiting is the hardest part, zong de betreurde Tom Petty al. Wel, het wachten is voorbij: de affiche van Duvelblues is compleet. Met twee kleppers van formaat: Ian Siegal komt, na een gesmaakte performance in 2006, voor een tweede keer Puurs in vuur en vlam zetten.Het onnavolgbare Kitty, Daisy & Lewis sluit de avond af op het hoofdpodium. Samen met jou en andere muziekliefhebbers telt de organisatie reikhalzend af naar 26 mei. Duvelblues voegde zonet de twee laatste namen toe aan de affiche: met Dries Bongaerts als opener focust het festival op Belgisch talent, met Nico Backton & wizards of blues verwelkomen we een in België geboren Fransman op Puurse bodem.

ONDER DE 26 JAAR MAG JE OP 26 MEI 2018 GRATIS NAAR DUVELBLUES!

Vraag je GRATIS ticket aan door te mailen naar TICKETS@DUVELBLUES.BE 

 

Kitty, Daisy & Lewis (UK)
Het beste bewijs dat Duvelblues zeker niet moet onderdoen voor de grote jongens? Het feit dat Kitty, Daisy & Lewis bovenaan de affiche prijken. Pukkelpop en Blues Peer gingen al eerder voor de bijl, in mei komt de familie Durham Puurs annexeren. Overal waar de twee zussen en hun broer voorbijrazen, laten ze een uitgelaten publiek achter zich. Met accordeon, banjo, mondharmonica en nog een batterij andere instrumenten serveren ze een aanstekelijke cocktail van rockabilly, rootsrock, jungle drums, jazz, swing, folk en ska. Wie Kitty Daisy & Lewis ooit live gezien heeft, vergeet dat nooit.“Eén groot familiefeest” kopten de kranten na de doortocht op Werchter. Wedden dat het nu niet anders zal zijn?

Ian Siegal
Voor goede klanten is er altijd plaats. Tijdens editie 2006 maakte Ian Siegal al een onuitwisbare indruk, daarom nodigt Duvelblues hem graag een tweede keer uit. Siegal hoort al jaren bij het kruim van de Britse blues; een man die in navolging van Mayal en Clapton de fakkel brandende houdt. De man noemt zich graag een ‘blues piraat’: hij bedient zich niet enkel van de traditionele twaalf maten maar doet net zo graag uitstapjes naar country, funk of Americana. Op Duvelblues treedt hij solo aan, in de kleine zaal.

Fred Chapellier & The Gents feat. Dale Blade (FR/USA)
Muren zijn er om gesloopt te worden: een heilig principe bij Duvelblues. Een mix van op Franse leest geschoeide blues en onvervalste Amerikaanse soul verwelkomt het festival dan ook met open armen. Fred Chapellier heeft de blues in lijf en leden. Met Roy Buchanan als lichtend voorbeeld veroverde hij decennia lang podia, van pakweg Montpellier tot Memphis. Dale Blade heeft dan weer de Mississippi door de aderen lopen, de man is als een wandelende encyclopedie van New Orleans. Dale komt samen met Fred en zijn band de versgebakken plaat Set Me Free voorstellen in Puurs.

Nico Backton & wizards of blues (B/FR)
Een Belg van geboorte, deze Backton, maar de Franse blueswereld annexeert hem maar al te graag als een van hen. De in Gent geboren bluesman woont al jaren in Zuid-Frankrijk. Maar het is vooral op podia overal ter wereld, dat Backton zich thuis voelt. Hij ontbindt er zijn duivels, graaft diep in de ontstaansgeschiedenis van de blues en wisselt klassiekers uit de bluescatalogus af met eigen pareltjes. Te ontdekken!

 Corey Dennison Band (USA)
Geen Duvelblues zonder een scheut Chicago Blues. Dennison mag dan uit het zompige Zuiden stammen, hij tapt zijn blues liefst uit een vaatje van de Windy City. Buddy Guy, de ongekroonde koning van de Chicago Blues, gaf Corey al meermaals een duwtje in de rug. Nog opvallender: Dennison wisselt tijdens zijn memorabele optredens moeiteloos van blues naar gitzwarte, ouderwetse soulmuziek. Twee artiesten in een, uit de kluiten gewassen lichaam: dat is Corey Dennison.

 Lon Eldridge & Steven Troch (USA / B)
Een oude ziel in een jong lichaam: dat is Lon Eldridge. De stijlvolle Amerikaan met de sierlijk krullende snor schuift graag langs de zijkantjes van de blues, met speelse uitstappen naar andere rootsy genres uit lang vervlogen tijden. Ragtime, swing en traditionele folk: Eldrigde tovert het met sprekend gemak uit zijn Resonator gitaar. Voor Duvelblues wordt hij geflankeerd door de Mister Harmonica van de Lage Landen, Steven Troch; een welkome terugkeer naar het festival waar hij twee jaar al een stomende set speelde.

 JJ Thames (US)
Duvelblues heeft een onwrikbare reputatie als het op straffe vrouwen aankomt. Eentje die bevestigd wordt door de intrede van JJ Thames. De Mississippi Blues Diva wordt ze wel eens genoemd. Een grote titel, maar eentje die de 33 jarige zangeres met zelfvertrouwen draagt. Een slepende soulballad of een stevige lap diepgravende blues: JJ serveert het met sprekend gemak. Vaak doorspekt ze haar set met verrassende covers, van songs van BB King over Etta James of zelfs Bob Marley. Niet te missen!

 Dries
Duvelblues maakt speciaal voor deze Belg een extra plaats vrij op de affiche. Dries Bongaerts brengt sobere, doorleefde folkblues die door merg en been gaat en die bij menig recensent al vergelijkingen opriep met Townes Van Zandt, Ry Cooder en zelfs Dylan. Zijn solo debuut ‘For the light in Thy Heart’ wordt overal laaiend enthousiast onthaald. In Puurs krijgt hij een plaatsje in de intimistische, kleinere zaal.

 Bob Dylan Tribute by Marc De Wit & Rik Ooms (B)
Lokale helden eren de grootmeester: een gouden zet van de programmatoren om Duvelblues op gang te trappen. Met De Wit en Ooms staan twee door de wol geverfde gitaristen op het podium, die het omvangrijke oeuvre van Dylan (meer dan 350 songs!) op hun duimpje kennen. Ideaal voor de zware Dylan-fans om te horen welke vergeten parel opgedolven wordt, en voor de minder geïnitieerden om de songs van de Nobelprijswinnaar beter te leren kennen. Met een Duvel in de hand, bijvoorbeeld!

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DUVEL BLUES
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op maandag 21 mei 2018