BLUES MAASTRICHT LIVE ON STAGE
za. 8.12.18 - D'N HIEMEL MAASTRICHT

HOOK HERRERA FT DUSTY CIGGAAR (USA)
ARCHIE LEE HOOKER & COAST TO COAST BAND (USA)
THE DYNAMITE BLUES BAND (NL)
CC JEROME TRIO (NL)

 

HOOK HERRERA FT DUSTY CIGGAAR
Hook Herrera is erbij op 8 december 2018 in Maastricht. Gitarist Dusty Ciggaar zal hem begeleiden tijdens de tweede gezellige Live Blues Rock avond in d’n Hiemel. Naast Dusty zal ook Darryl op de drums erbij zijn. Hook Herrera is geen onbekende in de wereld van de Blues. De in East San Jose, Californië geboren Hook leerde in de jaren negentig Richie Sambora (Bon Jovi) kennen en speelde jaren met Sambora tijdens de solo projecten. In België is multi-instrumentalist Hook Herrera al zowat een legende, want in het verleden lokte de harmonicavirtuoos telkens volle zalen en zweept het publiek op. Buddy Guy, Luther Tucker, Jimmy Rogers, Bob Strogher, Willie Big Eyes Smith, Pinetop, Bonnie Rait, Denny Freeman, George Rains, Mel Brown, Hubert Sumlin, Mike Buck, Ian Siegal en tourde met grootheden zoals Alvin Youngblood, Raimundo Amador, Warren Haynes en Tai Mahal. Photo Hanna Torreson.

 

ARCHIE LEE HOOKER EN THE COAST TO COAST BAND (USA)
Op dertienjarige leeftijd verliet Archie lee Hooker ( de volle neef van John Lee Hooker) de plantages van Mississippi en ging naar het noorden via snelweg 49 naar de felle lichten en de grote stad Memphis Tennessee. Archie ontving een bijzonder mooi schrijven in The Rolling Stone recent en we zijn blij als organisatie dat Archie Lee Hooker er in Maastricht bij is met zijn Coast to Coast Band.

 

THE DYNAMITE BLUES BAND
Verfrissend en opwindend om het publiek te laten genieten van een unieke explosieve blues cocktail. Voor een spetterend live-optreden van de Dynamite Blues zou je bijna een veiligheidsbril en gehoorbescherming nodig hebben vanwege het mogelijk explosiegevaar, maar vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken! Zelfs vóór ze ook maar een nummer op de plaat hadden gezet, werden ze al uitgenodigd voor vele grote optredens binnen Nederland en België; kennelijk wisten de muziekliefhebbers nog goed wat voor een vuurwerk ze konden verwachten. En de Dynamite Blues Band stelde hen niet teleur! 13 eigenzinnige nummers, variërend van boogie, swing, jump-blues en rock’n’roll tot een mystieke slowblues: de verfrissende veelzijdigheid van het eerste album werd geprezen en gewaardeerd! De band speelde zelfs in de populaire talkshow “De Wereld Draait Door” voor meer dan een miljoen kijkers. De Dynamite Blues Band maakte haar energieke livestatus met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid weer helemaal waar op diverse festivals als “Ribs & Blues”, “Kwadendamme Blues” en in België op “HookRock” en het “Belgian Rhythm & Blues Festival” in Peer. Met shows op (o.a.) Het Zwarte Cross Festival en tijdens Countdown Café (Radio Veronica) laat de band horen nog steeds vol energie en dynamiek het publiek op stoom te kunnen brengen.

 

CC JEROME TRIO
Niemand minder dan CC Jerome zal de avond op 8 december in Maastricht openen. Jerome startte met muziek in de jaren 80 met de succesvolle groep The Bellhops. Tijdens zijn loopbaan als gitarist werkte hij met vele namen zoals The Ranch Girls & The Ragtime Wranglers, Kid Rocker & The Phantoms, The Backbeats, Lee Rocker, Pep Torres, Levi Dexter, The Specialis & Gene Loves Jezebel om maar enkele te benoemen. Ook speelde Jerome met vele rockabilly muzikanten zoals Chuck Berry, Joe Houston, Billy Lee Riley, Larry Doen, Big Al Downing, Joe Clay, Johnny owers, Gene Summers, Sanford Clark, Johnny Vallis, Charlie Gracie, Roy Gaines, Mac Curtis en was lead gitarist van Linda Gail Lewis, het zusje van de piano legende Jerry Lee Lewis. CC Jerome, die over de hele wereld speelde, zal een swingende 1950’s Rhythm and Blues set spelenen en dit in het gezelschap van een All-Star Line-Up met Mischa van Dalsen (bluesharp), Ronnie Smit (drums), Jan Vermeulen (The Catsmokes - Fender Bass), Roy Raaijmakers (piano en orgel) en als special guest de zangeres Zoë Smit..

10 vrijkaarten te winnen voor vrijdag 8 december !

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: BLUES MAASTRICHT LIVE ON STAGE
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op dinsdag 5 december 2016