LAATSTE NAMEN VOOR BOSPOP
DARYL HALL & JOHN OATES EN ROWWEN HÈZE MAKEN PROGRAMMA COMPLEET

Ook Daryl Hall & John Oates en Rowwen Hèze zijn bevestigd voor Bospop 2019. Eerder werden o.a. Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Joe Jackson, Flogging Molly en James Morrison aangekondigd. Dit jaar kent Bospop niet twee, maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord.De kaartverkoop is reeds van start via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Daryl Hall & John Oates

Daryl Hall en John Oates hebben samen meer platen verkocht dan elk ander muzikaal duo in de popgeschiedenis. Het tweetal bestormde vanaf de tweede helft van de jaren zeventig tientallen keren de hitlijsten en schreef onder andere ManeaterAdult Education en I Can’t Go For That (No Can Do): nummers die als geen ander tekenend waren voor het muzikale tijdsbeeld. Na vijftien jaar stilte kwamen de heren in 2018 met nieuw werk.

Rowwen Hèze

Het gezelligste festival van Limburg is eigenlijk niet compleet zonder Rowwen Hèze. In de afgelopen dertig jaar is de band binnen Nederland uitgegroeid tot een live-act van legendarische proportie. Jong en oud herkennen de hits Limburg en Bestel Mar al bij het horen van de eerste akkoorden. Maar de mannen rusten niet op hun lauweren: in 2019 komen ze met een gloednieuwe plaat waarvoor ze de handen ineen hebben geslagen met producer Huub Reijnders, die ook meewerkte aan Guus Meeuwis’ met goud bekroonde album GELUK en BLØF’s hitsingle Zoutelande.

Tot nu toe bevestigd voor Bospop: Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Joe Jackson, Daryl Hall & John Oates, Flogging Molly, Richard Ashcroft, James Morrison, Kovacs, The Charlatans, Matt Simons, MY BABY, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Level 42, The Cat Empire, The Magpie Salute, Rival Sons, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Chris Robinson Brotherhood, Jimmy Barnes, Rowwen Hèze, The Doors Alive, The White Buffalo, Jessica Wilde, The Lachy Doley Group, Cordovas, Wille & the Bandits en Marc Broussard.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en het tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een festivalcamping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de websitewww.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten, de dagindeling en de kampeermogelijkheden.

VIER NIEUWE NAMEN VOOR BOSPOP
JOE JACKSON, THE CAT EMPIRE, THE MAGPIE SALUTE EN RIVAL SONS.

Ook Joe Jackson, The Cat Empire, The Magpie Salute en Rival Sons zijn bevestigd voor Bospop 2019. Eerder werden o.a. Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Flogging Molly en James Morrison aangekondigd. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds van start via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Joe Jackson
Toen Joe Jackson vorig jaar aan zijn nieuwste album Fool werkte, realiseerde hij zich dat het inmiddels vier decennia geleden is dat zijn debuut Look Sharp! verscheen. De extreem veelzijdige muzikant besloot dat jubileum te vieren met zijn Four Decade Tour, waarvan de Nederlandse shows razendsnel uitverkocht raakten. Ten tijde van Look Sharp! werd Jackson nog gerekend tot de ‘angry young men’ van de Britse popmuziek, samen met Elvis Costello en Graham Parker, maar al snel bleek de zanger niet zomaar in één hokje te stoppen. Door de jaren heen omarmde hij uiteenlopende genres als jazz en klassiek, maar met Fool leverde hij onlangs weer ‘gewoon’ een popplaat af – en volgens velen zijn beste in jaren.

The Cat Empire
‘Live Australian Music’. Dat genre heeft deze band zichzelf aangemeten, uit loyaliteit voor zijn Melbournse roots. Verder is The Cat Empire zo liefdevol als het dier in de naam doet vermoeden: belangrijke thema’s in de teksten zijn culturele diversiteit, een zorgvrij bestaan en afwijzing van materialisme, intolerantie en oorlog. Die hippie-instelling gaat gepaard met een nostalgische mix van funk, jazz, rock en hier en daar wat Latin-invloeden. 


NEGEN NIEUWE NAMEN VOOR BOSPOP

O.A. FLOGGING MOLLY, JAMES MORRISON EN KOVACS

Ook Flogging MollyJames MorrisonKovacsJimmy BarnesThe White BuffaloJessica WildeThe Lachy Doley GroupThe Doors Alive en Marc Broussard zijn bevestigd voor Bospop 2019. Eerder werden o.a. StingJohn FogertySnow PatrolNile Rodgers & ChicSkunk Anansie en Kodaline aangekondigd. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds van start, zie de tickets pagina op deze website voor alle info.

De titel van het meest recente Flogging Molly-album luidt Life Is Good en dat gevoel weet de groep ook op te roepen tijdens optredens. “Wij zijn boven alles een positieve band”, aldus zanger Dave King. “Onze shows zijn een viering: van het leven, van het goede en het slechte.” King en de zijnen laten inmiddels al meer dan twintig jaar op onnavolgbare wijze traditionele Ierse muziek samensmelten met punkrock en verpakken niet zelden een politieke boodschap in de energieke songs.

Deze singer-songwriter brak in 2006 door met debuutsingle You Give Me Something en opvolger Wonderful World werd een wereldhit. Inmiddels staat James Morrison bekend als iemand die perfect is in het schrijven en performen van de mooiste lovesongs, op ultieme wijze tot uiting gebracht met zijn kenmerkende stemgeluid dat hees, soms bijna raspend klinkt. Zijn muziek is dan ook een grote inspiratie voor artiesten als Ed Sheeran, Sam Smith en George Ezra, maar zelf blijft hij er bescheiden onder: “Ik had gewoon het geluk een van de eersten te zijn.

Sharon Kovacs stond in 2014 voor het eerst op Bospop, het jaar waarin de unieke soulzangeres doorbrak met de single My Love en door 3FM tot ‘serious talent’ werd gekroond. De belofte werd helemaal ingelost met haar debuutalbum Shades Of Black, waarmee ze moeiteloos de nummer 1-positie van de Nederlandse albumlijst bezette. Vorig jaar verscheen dan eindelijk de opvolger Cheap Smell, waarop Kovacs onder andere zingt over stukgelopen relaties. Dankzij deze intens persoonlijke plaat en haar vlekkeloze live-reputatie heeft de Brabantse zangeres nog altijd een plek aan de top van de huidige Nederlandse popmuziek.

Tot nu toe bevestigd voor Bospop: StingJohn FogertySnow PatrolNile Rodgers & ChicSkunk AnansieKodalineFlogging MollyRichard AshcroftJames MorrisonKovacsThe CharlatansMatt SimonsMY BABYJohn Butler TrioLiving ColourThe SpecialsForeignerLevel 42Al McKay’s EarthWind & Fire ExperienceChris Robinson BrotherhoodJimmy BarnesThe Doors AliveThe White BuffaloJessica WildeThe Lachy Doley GroupCordovasWille & the Bandits en Marc Broussard.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een festivalcamping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op deze website staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten, de dagindeling en de kampeermogelijkheden.

 

STING, JOHN FOGERTY, SNOWPATROL EN MEER NAAR BOSPOP 2019

De eerste negentien namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 22 december om 10.00 uur via deze website.

Ook bevestigd voor Bospop zijn: Nile Rodgers & ChicSkunk AnansieKodalineRichard AshcroftThe CharlatansMatt SimonsMY BABYJohn Butler TrioLiving ColourThe SpecialsForeignerLevel 42Al McKay’s Earth, Wind & Fire ExperienceChris Robinson Brotherhood, Cordovas en Wille & the Bandits.

De muzikant die in 1977 begint als lid van The Police groeit na verloop van tijd uit tot de legende die we kennen als Sting. Als zijn werk met The Police en zijn soloalbums bij elkaar opgeteld worden, heeft Sting bijna honderd miljoen albums verkocht tijdens zijn indrukwekkende muzikale carrière. Bij zijn My Songs-tournee zullen zijn hits en beste werk te horen zijn. Maak je borst nat voor Englishman In New YorkFields Of GoldEvery Breath You TakeRoxanne en nog veel meer.

De iconische John Fogerty behoeft bijna geen introductie. De zanger, gitarist en songwriter is niet weg te denken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Zijn hits Fortunate SonProud Mary en Bad Moon Rising roepen direct kleurrijke beelden op van de onstuimige zestiger en zeventiger jaren. John Fogerty is Grammy-winnaar en staat op Rolling Stone’s lijstjes van honderd beste gitaristen én beste zangers aller tijden. Zijn songs zijn verplichte kost voor zowel de doorgewinterde classic rock-kenner als een nieuwe generatie muziekliefhebbers.

Zorg dat je een aansteker en een doos tissues bij je hebt voor het optreden van Snow Patrol, want je zult ze nodig hebben. Als er namelijk een song synoniem is voor de term ‘aansteker-ballade’, dan is het wel het epische Run van deze Noord-Ierse/Schotse rockband. En die tissues zijn uitermate geschikt voor het drogen van de tranen als Gary Lightbody en de zijnen het ultra-romantische Chasing Cars ten gehore brengen. Maar ook de songs van het meest recente zevende album Wildness zijn meer dan de moeite waard – en live is Snow Patrol op z’n allerbest.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt.